Перець лечо з часником – заготівля по фото рецептом на зиму

опис

Перець лечо з часником – чудова зимова закуска, для приготування якої використовується стандартний перелік овочів, який складається з помідорів, солодкого перцю і часнику. Саме такі стандартні інгредієнти обов’язково повинні входити до складу класичного лечо. Спеції ж і інші додаткові овочі можуть застосовуватися для приготування такої перцевої закуски в домашніх умовах на розсуд господині. Однак, щоб доповнювати таку закуску будь-якими додатковими компонентами, її варто спочатку навчитися готувати саме за класичним рецептом, який наведено трохи нижче у вигляді покрокової інструкції з фото.

Дуже важливо знати те, що домашнє лечо з перцю і часнику можна вживати тим людям, у яких є непереносимість хоч одного його становить. В інших випадках таку овочеву заготівлю не просто стоїть, її обов’язково потрібно хоч зрідка, але включати в раціон харчування, адже лечо є не тільки смачною зимової закускою, але ще і корисною. Законсервована з цього дуже простим рецептом з фото заготовка з солодкого перцю, як і інші подібні заготовки, містить свій ряд корисних вітамінів. До них відносяться вітаміни А, Е, В, К. Крім цього, класичне лечо володіє різними корисними мікро- і макроелементами.

Отже, приступимо до створення смачної і корисної заготовки з перцю на зиму.

складові

помідори

(3 кг)

Солодкий болгарський перець

(1,5 кг)

петрушка

(1 пучок)

часник

(7 зубчиків)

Цукровий пісок

(200 г)

Кухонна сіль

(1 ст. Л.)

оцет

(100 мл)

кроки

  1. Спершу рекомендується підготувати помідори, тому що безпосередньо з них ми і почнемо підготовку. Овочі спочатку моєму, а після рубаємо невеликими шматочками. Потім нарізані томати поміщаємо в зручну ємність, яку після ставимо на вогонь і варимо протягом двадцяти хвилин.

  2. Поки томати варяться, займемося підготовкою солодкого перцю. Його для приготування лечо можна використовувати будь-якого сорту і кольору. Однак найкращим для цього випадку є саме болгарський перець. Отже, спочатку овоч промиваємо, а після відокремлюємо від насіння і нарізаємо соломкою. Підготовлений перець відправляємо в каструлю з провареними помідорами.

  3. Слідом за перцем відправимо часник, але спершу його очистимо від лушпиння, після чого подрібнити за допомогою ножа або терки. Також для подрібнення часнику можна скористатися спеціальним пресом.

  4. Далі в суміш з овочів додамо подрібнену зелень петрушки. Після цього заготовку присолити, прісахарім і ретельно перемішати. Варимо лечо півгодини.

  5. Коли закуска провариться двадцять хвилин, вольем в неї оцет, після чого доваримо її до готовності. Готове перечное лечо з часником і помідорами расфасуем по стерилізованих банках, які після закриємо обробленими кришками. Далі перевернемо закочені банки кришками вниз і поставимо їх в такому положенні під ковдру. Коли заготовки з овочами охолонуть, перемістимо їх в льох на зберігання.

    Смачного!