Перець печений маринований – рецепт на зиму з фото

опис

Перець маринований печена – відмінна закуска, яка порадує своїм смаком і ніжною текстурою. Таке блюдо чудово виглядає на столі і кожен раз дивує гостей. Приготувати печена болгарський перець в домашніх умовах може дозволити собі будь-яка господиня, адже вартість перцю не так вже й велика, а у деяких він взагалі росте в городі. Для приготування маринаду також не знадобиться використовувати якісь особливі спеції. Пропонований нами перелік можна знайти в будь-якому магазині і за доступною ціною.

У цьому простому і швидкому покроковому рецепті з фото ми будемо маринувати печена перець з шавлією і орегано. Ці пряні трави будуть використовуватися в сушеному вигляді для приготування маринаду. Також в заливку для овочів обов’язково додамо часник, щоб ароматизувати наше блюдо. Оцет в цьому випадку ми використовуємо не звичайний столовий, а бальзамічний. Це особливий вид оцту виноградного, і він більш приємний на смак.

Так як в нашому випадку перчик заготовлюється половинками, запікати його потрібно вже поділеним на частини. Однак за наведеною нижче технологічної інструкції можна також заготовити перчик на зиму цілком. У будь-якому випадку закуска буде дуже смачною, соковитою і шалено привабливою.

Отже, приступимо до готування!

складові

Солодкий болгарський перець

(за смаком)

Бальзамічний оцет

(9 ст. Л.)

Оливкова олія

(3 ст. Л.)

часник

(1 зубчик)

шавлія

(за смаком)

Орегано (материнка)

(за смаком)

Чорний перець мелений

(за смаком)

Цукровий пісок

(1 ч. Л.)

Кухонна сіль

(1/2 ч. Л.)

кроки

  1. Насамперед доведіть до потрібного стану болгарський перець. Ретельно його промийте, відокремте від насіння і плодоніжки. Потім овочі поділіть половинками і викладіть на деко. Розігрійте духовку до двохсот градусів і запечіть перчик при такій температурі протягом тридцяти хвилин. Далі з овочів потрібно видалити шкірку. Щоб це було простіше зробити, після духовки овочі помістіть в ємність і накрийте кришкою на деякий час. Інгредієнти добре пропарити, а шкірка після цього від них відчепиться мало не самостійно.

  2. Тим часом приготуйте для овочів маринад. З’єднайте в одній ємності бальзамічний оцет і оливкове масло. Туди ж додайте цукровий пісок і сіль, після чого перемішайте компоненти до розчинення кристалів. Зубчики часнику очистіть від верхнього шару і наріжте пластинками, а потім надішліть їх в маринад разом з іншими спеціями. Добре перемішайте вміст ємності і спробуйте на смак. Якщо, на вашу думку, якогось інгредієнта в заливці не вистачає, відразу ж додайте його.

  3. Далі підготуйте чисті банки, заповніть їх очищеним печеним перцем, а овочі залийте до самого верху готовим маринадом. Якщо ви використовуєте перчик різнокольоровий, то намагайтеся його укладати в банки шарами. Так заготівля буде дуже красивою і привабливою зовні. Зверніть увагу! Якщо дана закуска готується на кожен день, то на цьому етапі закрийте її кришкою і поставте в холодильник. Вже буквально на наступний день блюдо можна буде подавати на стіл.

  4. Однак якщо перчик заготовлюється на зиму, то герметично закатати його, а до зими зберігайте консервацію виключно в прохолодному місці. Смачний маринований печена перець готовий.

    Смачного!