Пісні страви-простий рецепт страви з квасолею

Для поста пропоную простий рецепт страви з квасолею:

1.Фасоль з зеленою цибулею
2.Тефтелі з квасолі з горіховим соусом

Квасоля з зеленою цибулею.

Необхідні продукти:

1 склянка квасолі; 1 пучок зеленої цибулі; сіль за смаком; рослинна олія.

Готується так:

1. Квасоля перебрати, промити і залити чистою водою, залишаємо на ніч, для набухання.
2. Потім воду злити, залити знову холодною водою, солимо і ставимо варитися на середній вогонь, поки не звариться.
3. Цибуля зелена вимити, просушити і подрібнити.
4. Квасоля з’єднати з цибулею, посолити, заправити олією і добре перемішати. Можна додати трохи подрібненого часнику.

Тефтелі з квасолі з горіховим соусом

Необхідні продукти:

300 г квасолі; 3 цибулини; 2 помідори; 2 яйця; 150 г рослинного масла; 3 ст.л. сухарів мелених; 150 г волоських горіхів; зелень кропу; винний оцет; сіль і перець за смаком.

Готується так:

1.Отваренную до готовності квасолю, перекласти в друшляк, відціджуємо відвар, його залишаємо, він ще буде потрібен. Перетираємо в блендері або м’ясорубці, в пюре.

2. Лук подрібнюємо і спассеруем на пісному маслі, до нього додаємо дрібно нарізаний помідор і при помішуванні випаровуємо до густоти.

3. Жовтки і білки відокремлюємо один від одного, і додаємо жовтки в квасолеві пюре.

3. Змішуємо пюре з цибулею і до них додаємо подрібнену зелень.

4. Формуємо кульки (можна будь-якої форми), трохи більше волоського горіха, змочуємо їх в яєчних білках. Потім обкачуємо в хлібних сухариках і підсмажуємо на пісному маслі, по обидва боки.

5. Готуємо горіховий соус: ядра горіхів злегка обсмажити, потовкти й розвести квасоляним відваром. Додаємо сіль, перець мелений, винний оцет за смаком. Ставимо на вогонь, кип’ятимо і охолоджуємо.

6. Тефтели подавати з горіховим соусом.

Смачного!