Пюре з яблук Ніженка на зиму – фото рецепт зі згущеними вершками

опис

Пюре з яблук «Ніженка» на зиму варто закривати не тільки для дітей. Сподобається таке густе і незвичайне частування також і дорослим. Відмінність даної зимової консервації в тому, що це дійсно буде справжнісіньке пюре, а не просто чергове варення, яке схоже на пюре. Сорт яблук для такого простого покрокового рецепта можна вибрати самостійно на свій смак. Прекрасно підходять для цього пюре звичайні садові яблука.

Подрібнювати зварені і м’які часточки яблук можна як завгодно: за допомогою блендера, в кухонному кабанину або через дуже дрібне сито. Різняться ці методи тільки кількістю витрачених на них часу. Секретним інгредієнтом такого пюре стануть згущені вершки, які ми додамо для ще більш вершкового і ніжного смаку такий заготовки з яблук. Щоб пюре збереглося до зими, потрібно добре простерилізувати банки. Зробити це найкраще на пару, а потім розлити по ним ще кипляче пюре. Смачний десерт забезпечить всю родину вітамінами на всю зиму. Приступимо до приготування пюре «Ніженка» з яблук в домашніх умовах.

складові

Згущене молоко

(Вершки, 1 банка)

яблука

(4 кг)

Цукровий пісок

(3-4 ст. Л.)

вода

(1-2 ст.)

кроки

  1. Підготуємо всі необхідні нам для готування інгредієнти. Сорт яблук підбираємо на свій смак, краще взяти ті, що з легкою кислинкою. Тоді смак готового продукту буде ще більш незвичайний. Що стосується вершків, то тут лише одне побажання – в їх складі не повинно бути ніяких рослинних добавок.

  2. Всі вибрані яблука ретельно промиваємо в холодній воді, очищаємо від шкірки, видаляємо плодоніжки, вирізаємо зіпсованості і серцевини. Очищені плоди нарізаємо часточками так, як показано на фото для більш зручного подальшого використання. Викладаємо очищені часточки в глибоку емальовану каструлю, туди ж відправляємо невеликий об’єм води. Варимо плоди до розм’якшення на невеликому вогні протягом наступних 15-30 хвилин в залежності від того, наскільки щільні попалися плоди.

  3. За цей час можна встигнути підготувати банки. Найпростіше їх стерилізувати на пару або в духовці.

  4. Після закінчення зазначеного часу і досягненні яблук необхідної нам м’якості, подрібнюємо і доводимо їх до стану пюре будь-яким зручним і відомим вам способом. Можна використовувати для цього кухонний комбайн або звичайне сито.

  5. Не знімаючи каструлю з вогню, засипаємо до яблучного пюре заготовлений цукор і все вершки, що у нас є. Акуратно вимішуємо інгредієнти дерев’яною ложкою. Ще протягом 15 хвилин готуємо пюре на невеликому вогні до розчинення цукру, постійно заважаємо його.

  6. В результаті повинна вийде однорідна і дуже густа маса приємного пастельного кольору.

  7. У стерилізовані раніше банки заливаємо ще гаряче пюре з яблук, а потім щільно закручуємо їх кришками. Перевертаємо пюре в банках верх дном залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі.

  8. На цьому все приготування завершені. Домашнє дитяче пюре «Ніженка» з яблук зі згущеними Сівка на зиму готове.

    Смачного!