Пюре з кабачків на зиму – фото рецепт для мультиварки

опис

Пюре з кабачків на зиму, яке можна приготувати в домашніх умовах, дуже просте в приготуванні. Його смак виходить напрочуд насиченим і незабутнім.

Дуже часто таке пюре готують для немовлят в якості першого прикорму. Воно дуже легке і поживне, навіть дитина дошкільного віку із задоволенням буде наминати бутерброди з пюре з кабачків.

Така заготовка на зиму зможе в будь-який момент урізноманітнити ваш раціон, адже особливо взимку хочеться побалувати себе смакотою. Проблема в тому, що на городі більше немає свіжих овочів, а в магазині ціна на них не радує око. Зате приготоване на зиму пюре з кабачків врятує ситуацію.

Готувати таку закуску в домашніх умовах неймовірно просто. Якщо ви хоча б раз користувалися мультиваркою і ножем, то для вас приготування пюре з кабачків не складе ніяких труднощів. Щоб в цьому переконатися, ми пропонуємо вам спробувати приготувати його прямо зараз, скориставшись рекомендаціями з нашого рецепту з покроковими фото процесу.

складові

кабачки

(3,5 кг)

Томатна паста

(Соус, 250 мл)

часник

(1-2 шт.)

Рослинна олія

(1/2 ст.)

майонез

(250 мл)

Цукровий пісок

(1/2 ст.)

Кухонна сіль

(1 ст. Л.)

оцет

(9%, 2 десертні ложки)

кроки

  1. Спочатку кабачки слід ретельно промити в проточній воді. Найкраще вибирати молоді овочі, так як у них тонка шкірка, а м’якоть солодкими. Після того, як ви промили кабачки, їх варто нарізати великими шматками, щоб було зручніше подрібнювати їх в м’ясорубці.

  2. Покладіть шматочки кабачків в м’ясорубку і зробіть кабачкової пюре. Потім візьміть каструльку для мультиварки і покладіть в неї свіже пюре.

  3. Протушкувати пюре з кабачків в мультиварці протягом однієї години, після чого додайте туди необхідну кількість томатного соусу.

  4. У той же час очистіть часник і подрібніть його ножем, додавши в каструлю до решти інгредієнтів.

  5. Додайте в каструлю майонез, накрийте каструлю кришкою і включіть мультиварку в режим гасіння ще на дві години.

  6. Після того як процес готування буде закінчено, перемішайте отримане пюре з кабачків, а потім додайте туди оцет. По завершенню готування можете перекладати закуску в заздалегідь стерилізовані банки і закривати на зиму.

    Смачного!