Пюре з шпинату – фото рецепт заготовки на зиму

опис

Пюре з шпинату – дуже проста і доступна зимова заготівля, яка дозволить зберегти до холодів найважливіший і великий спектр вітамінів. Чи замислювалися ви коли-небудь про те, чому саме шпинат використовують в якості основного інгредієнта в дієтичному і вегетаріанському меню? Все тому, що ця рослина має найобширнішим запасом натуральних і легкозасвоюваних білків з усієї зелені. Вже тільки тому варто потурбуватися наявністю подібної консервації зі шпинату в своїй коморі. У даного покрокового фото рецепта є кілька основних особливостей, докладніше про які ми поговоримо вже безпосередньо нижче.

Якщо говорити в загальному, то сьогоднішнє наше пюре зі шпинату ми будемо консервувати разом зі стеблами зеленої цибулі і лимонним соком. Це не тільки забезпечить нам запас додаткових вітамінів, але також зробить благотворний вплив на смак готової консервації. Ми не просто будемо закривати свіжий шпинат, насамперед ми його обсмажити. Тільки уявіть, скільки різних страв ви зможете приготувати з такого шпинату вже взимку і як порадує таке літнє різноманітність ваших близьких. Приступимо до приготування на зиму смачного і корисного пюре зі шпинату в домашніх умовах для дітей та дорослих.

складові

шпинат

(Молодий, 800 г)

Зелена цибуля

(250 г)

лимон

(1 шт.)

Рослинна олія

(25 мл)

Кухонна сіль

(8 г)

кроки

  1. Немає нічого дивного в тому, що для приготування подібної заготовки зі шпинату нам необхідний безпосередньо сам шпинат. Дуже важливо вибрати наймолодший шпинат з яскравими зеленими листками без ознак ушкодження, тільки тоді пюре вийде повністю натуральним, смачним і корисним. У широкий таз з невисокими бортиками заливаємо холодну воду і відправляємо в неї зелень відмокати на наступні 10-15 хвилин. Після закінчення зазначеного часу споліскуємо листя, воду міняємо і промиваємо шпинат ще кілька разів. Ми залишаємо листя просихати на плоскій поверхні, розклавши їх рівним шаром.

  2. Після цього необхідно відокремити листя від занадто щільних стебел і найпростіше це зробити, якщо просто відрізати їх досить гострим ножем. Якщо ж шпинат зовсім, скажімо, молодь і стебла у нього ще тонкі і м’які, тоді досить буде видалити тільки черешки біля основи.

  3. Також необхідно відокремити зелені стебла від придбаного і заздалегідь промитого лука, потім їх потрібно не дуже дрібно нарізати так, як показано на фото. Біле підставу такого лука можна використовувати для приготування інших страв.

  4. Для даного етапу нам знадобиться чавунна сковорода або будь-яка друга тара з щільним підставою. Виставляємо сковороду на плиту, висипаємо на неї весь підготовлений шпинат, зверху листя скроплюємо ароматним оливковою або іншим рослинним маслом, періодично помішувати і тушкуємо на невеликому вогні протягом 3-4 хвилин.

  5. За добу з вказаної час зелень шпинату дуже сильно зменшиться, після цього на сковороду можна буде додати нарізану зелену цибулю. Все на тому ж невеликому вогні продовжуємо тушкувати інгредієнти, постійно помішуючи їх дерев’яною лопаткою, ще 3-4 хвилини. Також важливо не забути посолити зелень за смаком.

  6. Буквально за 2 хвилини до фіналу готування зелені акуратно вичавлюємо сік одного стиглого лимона безпосередньо в сковороду, проціджуючи його попутно через сито: так в майбутнє пюре точно не потраплять кісточки і м’якоть лимона.

  7. Тепер нам необхідно подрібнити вийшла тушковану зелень, перед цим можна дати їй трохи часу охолонути. Довести до стану пюре приготований шпинат нам може допомогти звичайний погружной блендер.

  8. Невеликі скляні банки стерилізуємо сухим способом, заповнюємо їх гарячим шпинатним пюре і зверху нещільно прикриваємо такими ж стерилізованими кришками. На дно об’ємної каструлі викладаємо чистий кухонний рушник, зверху виставляємо банки зі шпинатом, заливаємо в каструлю гарячу воду так, щоб її рівень доходив до 2/3 банок. Кип’ятимо рідина в каструлі і стерилізуємо консервацію протягом 10-12 хвилин. Після закінчення зазначеного часу банки витягаємо, витираємо насухо і щільно закочує.

  9. Повністю остигнула при кімнатній температурі заготовку зберігаємо виключно в темному і прохолодному місці до використання. Тепер ви знаєте, як приготувати пюре зі шпинату на зиму в домашніх умовах по самому простому і смачному рецептом.

    Смачного!