Подчеревок: запечений в духовці у фользі

Ця страва відмінно себе показало до будь-якого застілля, особливо чоловікам під стопочку подобається. Як варіант – просто нарізати тонко, на хлібець викласти. Гірчиці змастити – і зі свіжим салатом поїсти. Отже, сьогодні у нас подчеревок, запечений в духовці у фользі, докладаємо покроковий рецепт з фото для наочності процесу.

продукти:

  • свинячий подчеревок
  • 1 морквина
  • Кілька зубків часнику
  • Сіль перець

Спочатку потрібно вибрати хороший подчеревок, з хорошими м’ясними частинами, щоб сала поменше, м’яска побільше.

Далі його очищаємо ножичком добре, і викладаємо на дошці на стіл.

Очищаємо часник, моркву, промиваємо.

Подрібнюємо часник соломкою, нарізаємо брусочками маленькими морквину.

Натираємо сіллю і перцем підготовлений шматок.

Гострим ножем робимо поглиблення в шматку м’яса, засовували туди по черзі морквину і часник. Фольгу змащуємо маслом, щоб не прилипла нижня частина подечеревка до неї при запіканні. Деко також маслом змащуємо, знову таки, щоб уникнути прилипання фольги під час готування до форми.

Викладаємо підготовлений подчеревок на фольгу, ретельно акуратно закупорюють, щоб жир при готуванні не стікав на деко.

Відправляємо запікатися. Я зазвичай виставляю 180-200 градусів, і він у мене там години 1,5-2 сидить. Потрібно буде перевіряти, від величини шматка залежить.

Через певний час (по кухні вже аромати дурманні витають!) Дістаємо, даємо охолонути прямо в фользі, потім дістаємо і нарізаємо.

Наш подчеревок, запечений у фользі в духовці з часником та морквою, готовий, дуже смачно вийшло!

Готувала Ольга, смачного!

Подивіться ще чудовий рецепт з фото крок за кроком, як запекти у фользі яловичину, м’яку і соковиту.