Полуничний конфітюр – фото рецепт на зиму без желатину

опис

полуничний конфітюр славиться своїм чудовим ароматом і неперевершеним смаком. Завдяки особливій технології приготування, такі ласощі може досить довго зберігатися в погребі чи комори протягом всієї зими.

Консистенція такого частування часто нагадує джем або желе. Такий ефект досягається за рахунок тривалого варіння, але, якщо у вас не так вже й багато часу, щоб якісно і правильно приготувати полуничний конфітюр, ви можете використовувати желатин або пектин. Це додасть ласощів необхідну густоту, а також заощадить кілька годин вашого часу.

Особливо сильно сподобається такий рецепт тим, у кого на дачі чи на городі влітку виходить значний урожай полуниці. Втім, існує безліч способів зберегти її на зиму, а конфітюр – один з них. Приготувавши таке блюдо, ви зможете зробити з нього чудову начинку для торта або пирога, додати конфітюр в крем або прикрасити випічку. Також його можна просто намазати на хліб або булочку і з’їсти вприкуску з чаєм.

У домашніх умовах приготувати полуничний конфітюр дуже просто. Вам необхідно просто зібрати необхідну кількість інгредієнтів, перелік яких ви побачите нижче, а також уважно прочитати наш покроковий рецепт з фото. Після цього приготування конфітюру на зиму здасться вам неймовірно простий, спробуйте закрити запас кілька баночок такого ласощі, і ви точно не пошкодуєте!

складові

Полуниця

(1 кг)

Цукровий пісок

(600 г)

лимон

(1 шт.)

кроки

  1. Спершу вам потрібно буде підготувати всі інгредієнти, які будуть використовуватися в процесі приготування полуничного конфітюру. Головний продукт, тобто полуницю, слід вибирати великих розмірів і яскраво-червоного кольору, так як вона зазвичай відрізняється більшою солодкістю. Найкраще зібрати її на своєму городі у відповідний сезон, а не купувати в магазині або на ринку, так як така ягода є більш корисною і смачною.

  2. Зібравши необхідну кількість продуктів, починайте їх готувати до подальших дій. Полуницю треба ретельно вимити в проточній воді і позбутися від хвостиків і плодоніжок. Далі її потрібно скласти в глибоку ємність і зверху засипати цукром, поки що, не перемішуючи продукти.

  3. Насипавши цукор в полуницю, ємність з ягодами слід прибрати в прохолодне місце на ніч, але в холодильник її ставити не слід. За ніч полуниця пустить сік, а вранці ви побачите ягоди, майже до верху залиті цукровим сиропом, як показано на фото.

  4. Тепер необхідно добути лимонний сік. Для цього ви можете використовувати соковижималку або вичавити сік руками. Також можете подрібнити м’якоть лимона в м’ясорубці або блендері, а отриману кашку пропустити через кілька шарів марлі, щоб вичавити всю рідину.

  5. Влийте отриманий лимонний сік в ємність з полуницею в сиропі, після чого візьміть блендер і почніть прямо в тій же ємності подрібнювати інгредієнти, доводячи їх до консистенції рідкого пюре.

  6. Після того як ви подрібнили полуницю з лимонним соком, отриману кашку перелийте в каструлю, в якій вам буде зручно її варити, і поставте на вогонь. Варити суміш необхідно протягом семи – десяти хвилин, постійно помішуючи, щоб вона не пригорає до дна. Після цього конфітюр слід зняти з вогню, остудити і закип’ятити знову. Такий процес слід повторити близько чотирьох разів на цілому. Якщо в процесі варіння буде з’являтися пінка, її слід знімати за допомогою шумівки. Пізніше ви можете використовувати її для приготування смачного коктейлю.

  7. Після того як полуничний конфітюр досягне необхідної консистенції, можете залишити його трохи охолонути, тим часом простерилізувавши банку, в якій будете його закривати. У чисту стерильну ємність заливайте ласощі, закочуйте кришкою і прибирайте на ніч під теплу ковдру. До ранку конфітюр з полуниці без желатину буде готовий до вживання або зберігання на зиму.

    Смачного!