Полуничний тарт з заварним кремом. Смачно … не то слово!


Заварний крем

  • У сотейнику з’єднуємо яйця, цукор і борошно. Все добре перемішуємо.
  • Заливаємо молоком, ставимо на маленький вогонь і не безперервно помішуючи доводимо крем до загустіння.
  • У гарячий крем додаємо ванільний цукор і вершкове масло. Все добре перемішуємо і даємо охолонути до теплого.

Тарталетка

  • У чашу кладемо нарізане на кубики, холодне вершкове масло, додаємо борошно, розпушувач і цукор. Перетеретіраем в крихту.
  • Додаємо яйце і сметану. Замішуємо м’яке еластичне тісто.
  • Перекладаємо тісто в форму, розподіляємо по дну форми, одночасно формуємо бортики. Форму додатково промащувати нічим не потрібно, в тесті і так багато масла і його буде достатньо щоб тісто не пристало до форми.

  • Ставимо форму з тестом в холодильник на 15 хвилин або в морозилку на 5 хвилин.
  • Охолоджене тісто наколює виделкою, накриваємо папером і зверху висипаємо який-небудь вантаж у вигляді крупи, квасолі або гороху.
  • Ставимо в розігріту духовку (180-190 градусів) і випікаємо 15 хвилин, потім форму дістаємо з духовки, прибираємо вантаж і ставимо допікати ще мнуть 10-15, до легкої золотистої.
  • Готову тарталетку дістаємо з духовки, даємо трохи охолонути, витягаємо з форми і нехай остигає до самого кінця.

желейна глазур

  • 10 грам желатину заливаємо 40 мл холодної води, залишаємо на 10 хвилин для набухання.
  • У ковшике з’єднуємо 200 мілілітрів води, дві повні ложки цукру і лимонну кислоту на кінчику ножа.
  • Доводимо до кипіння, знімаємо з вогню, даємо три хвилини охолонути, додаємо набряклий желатин, перемішуємо і даємо охолонути до кімнатної температури.


збираємо пиріг

  • Крем виливаємо в тарталетки, розподіляємо його і зверху викладаємо полуницю, яку потрібно попередньо помити і обсушити.
  • Пиріг з полуницею ставимо в холодильник (поки остигає желейна глазур).
  • Охолоджену полуницю на пирозі поливаємо желейною глазур’ю.

  • Ставимо в холодильник на 20-30 хвилин.

Спробуйте, це дуже смачно!
Відео рецепт:

Пісочне тісто:

  • Масло вершкове – 150 г (або маргарин)
  • Борошно – 300 г
  • Розпушувач – 1 ч. Ложка
  • Цукор – 100 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 1 ст. ложка