Помідори квашені в банках – фото рецепт на зиму

опис

Помідори квашені в банках заготовлюються на зиму шляхом їх засолювання. Крім солі для розсолу, в якому квас томати, використовуються і інші спеції. Тому, чим довше заготовлені помідори будуть перебувати в такому запашному розсолі зі спеціями, тим яскравіше і насиченішим буде їх смак. Заготівля з квашених помідорів – дуже оригінальна закуска, якою, до речі, виникає бажання насолодитися не тільки взимку, але і влітку теж. Виходячи з того, що часом врожаї бувають надто великі, нічого не заважає заквасити томати на літній період, а вже тим більше на зимовий.

Даний покроковий рецепт з інструкцією і фото представляє докладну інформацію про квашении помідорів в банках в домашніх умовах. Однак заквасити томати можна і в інших зручних тарах. Якщо у вас є спеціальна бочка для засолювання овочів, то ви щасливчик. Бочка – те, що потрібно! Але майте на увазі, помідори, заготовлені в банках, нічим не гірше бочкових. До того ж квашення овочів в склі дозволяє засолити томати в необхідному для кожного кількості. Наприклад, для початку, для квашених помідорів підійде трилітрова банка. Це дозволить випробувати овочеву заготівлю перед тим, як запастися нею на всю зиму.

Отже, приступимо до заквасці помідорів в банках на зиму!

складові

помідори

(25 шт.)

Кухонна сіль

(3 ст. Л.)

Цукровий пісок

(1 ст. Л.)

вода

(1,5 л)

Лавровий лист

(3 шт.)

часник

(1 шт.)

Перець духмяний горошок

(за смаком)

Чорний перець горошком

(за смаком)

кріп

(за смаком)

гіркий перець

(за смаком)

кроки

  1. Насамперед необхідно зварити для овочів розсіл. Пам’ятайте, що від його смакових якостей безпосередньо залежать і смакові якості квашених помідорів. Тому не перестарайтеся з додаванням в нього спецій. У каструлю наберемо води і доведемо її до кипіння. Після, додамо в киплячу рідину лавровий лист, цукор і сіль. Тепер кип’ятимо воду до тих пір, поки додані в неї цукровий пісок і сіль не розчиняться. Потім розсіл необхідно прибрати з вогню і поставити в зручне місце для охолодження.

  2. Поки розсіл остигає, у нас є час на підготовку тари і овочів. Отже, банки начисто вимиємо, а потім займемося їх стерильністю. В оброблені баночки викладаємо очищені зубчики часнику, парасольки кропу, а також спеції і гіркий перець. Помідори спочатку промиваємо, а після поміщаємо в баночки з іншими інгредієнтами. Томати укомплектовуємо щільно один до одного.

  3. Підготовлені в банках помідори заливаємо повністю остиглим розсолом і накриваємо кришками. Ми залишаємо заготовки настоюватися протягом трьох діб.

  4. У період цього часу помідори будуть проходити процес бродіння. Якщо зверху заготовок почне з’являтися біла плівка, то її обов’язково слід зняти. Через три дні баночки зі смачними квашеними помідорами щільно закриваємо і відносимо в прохолодне місце на сім днів. Через цей час соковита заготовка із квашених помідорів на зиму буде готова.

    Смачного!