Помідори половинками на зиму – фото рецепт маринування з цибулею

опис

Помідори половинками на зиму – смачна, проста і напрочуд гарна заготовка, яка прикрасить собою не тільки сімейна вечеря, але і займе вигідне місце серед різноманіття страв на святковому столі. Готувати її дуже легко, з цим впорається навіть сама недосвідчена господиня. А допоможе їй у цьому детальний рецепт з покроковими фото, які наочно розкажуть про те, як швидко приготувати це соління в домашніх умовах своїми руками.

Красиві тугі помідорчики, розрізані на половинки, в компанії з кільцями ріпчастої цибулі, половинками болгарського перцю і часником – це просто казка в баночках! А смак такий, що за вуха не відтягнути! Просто пальчики оближеш! Разом з помідорами з’їдається і цибулю, і перець, і часник. Маринад також виливати не доводиться. Від нього і сліду не залишається, а на дні банки залишаються сумно лежати лавровий листочок, горошини запашного перцю і гілочки петрушки. Їх, на жаль, не їдять …

Заготівля не тільки красива і помітна, але і дуже корисна. Всі інгредієнти збережуть в собі максимальну кількість мінералів і вітаміном, властивих свіжим овочам. Незважаючи на те що приготувати такі помідорчики не вийде без стерилізації, цей процес вас зовсім не втомить. Адже він триває всього лише п’ять хвилин. Не переживайте, помідори збережуть свою форму і щільність. Нагрівання посприяє придбання ними ніжності і швидко їх оживляти маринадом.

Готові помідори, законсервовані часточками, добре зберігаються як в коморі, так і в підвалі, і не втрачають своїх якостей протягом календарного року.

складові

помідори

(Вершки, 1 кг)

Рослинна олія

(4 ст. Л.)

оцет

(9%, 4 ст. Л.)

вода

(700 мл)

Кухонна сіль

(1,5 ст. Л.)

Цукровий пісок

(4 ст. Л.)

часник

(2 зубчики)

петрушка

(3-4 гілочки)

Лавровий лист

(1 шт.)

Перець духмяний горошок

(3 шт.)

Ріпчаста цибуля

(1-2 шт.)

Солодкий болгарський перець

(1 шт. Червоний + 1 шт. Жовтий)

кроки

  1. Підготуйте всі інгредієнти і банку для закупорювання помідорів половинками на зиму. Всі овочі і прянощі промийте в проточній воді, а потім просушіть, вмочивши паперовими рушниками. Цим ви скоротите час активного приготування соління. Часник залийте невеликою кількістю холодної води і залиште намокати на п’ятнадцять хвилин.

  2. У теплій воді з додаванням харчової соди промийте 1 літрову банку і кришку до неї. Потім прополощіть їх у проточній воді до блиску і простерилизуйте над парою. Якщо кришка невінтовая, то обов’язково вийміть з неї гумовий ущільнювач. Тільки не забудьте повернути його на колишнє місце перед закочуванням!

  3. Помідори наріжте на дві частини і виріжте ущільнення в місці прикріплення плодоніжки. Ось так, як на фото, повинні виглядати помідори у вас.

  4. Очистіть ріпчасту цибулю. Для того щоб при його нарізці у вас не текли сльози струмком, замочіть очищену цибулину на п’ять хвилин в холодній воді, а тільки потім приступайте до її подрібнення. Найкрасивіше в цій заготівлі буде виглядати цибулю, нарізану кільцями.

  5. Очистіть часник і наріжте його тонкими пластинками.

  6. Розріжте на половинки і випатрати солодкий перець. При бажанні можете так і залишити його, а можете для економії місця в банку нарізати кожну половинку на дві або три смужки. Різнобарвний перець додасть шарм цієї заготівлі.

  7. На дно підготовленої банки опустіть лавровий лист, три горошини запашного перцю, кілька гілочок зеленої петрушки і часник.

  8. Влийте поверх них вказане в рецептурі кількість 9% столового оцту і соняшникової дезодорованої олії.

  9. Заповніть банку, чергуючи перець, кільця ріпчастої цибулю і помідори.

  10. Закип’ятіть в окремому посуді вказану кількість води, а потім розчиніть в ній сіль і цукровий пісок.

  11. Прокип’ятіть розсіл на середньому вогні протягом трьох хвилин.

  12. Ще киплячим маринадом залийте заготовку в банку і накрийте банку кришкою.

  13. Поставте гарячу банку в глибоку каструлю, на дно якої покладіть силіконовий килимок або складену в кілька разів полотняну серветку. Влийте в каструлю теплу воду дощенту горлечка банки. На тихому вогні доведіть воду в каструлі до кипіння, а потім, накривши каструлю кришкою, прогрійте помідори протягом п’ятнадцяти хвилин.

  14. Після закінчення часу закатати банку з оригінальною заготівлею. Перевірте якість прилягання кришки: покладіть банку набік і прокотите її по сухому столу. Якщо протікань розсолу на стіл немає, то сміливо перевертайте ємність догори дном і вкутуйте теплою ковдрою або пледом. Час охолодження може досягати дванадцяти годин.

  15. Повністю остигнула банку з половинками помідорів поверніть в нормальне положення, а потім віднесіть її в комору або підвал. Відкриту банку зберігайте в холодильнику, прикривши щільною капроновою кришкою. Подавайте такі помідорчики у вигляді закуски до м’яса і картоплі.

    Смачного!