Помідори з базиліком на зиму – фото рецепт без стерилізації

опис

Помідори з базиліком на зиму – неймовірно проста в приготуванні і дуже смачна заготівля на зиму.

Досвідчені господині часом втомлюються від приїлися рецептів, а в пошуках нових, часто втрачають багато часу і сил, а результат праць не завжди радує.

Запропонований нами рецепт консервування помідорів дуже вдалий. Мала кількість компонентів, мінімальні витрати часу зроблять рецепт фаворитом вашої кулінарної книги. Найголовнішим аргументом на користь цього рецепта стане смак маринованих помідорів, який вже через місяць після закачування ви зможете оцінити. Помідори стануть ніжними і солоденьким – просто пальчики оближеш, а маринад здивує вас ароматом і органічним смаком.

Помідори по такому рецепту не потребують стерилізації та будь-якої складної або трудомісткою попередньої обробки. Відсутність прянощів дозволить томатам відкрити свій справжній смак, який підкреслить і посилить солодкий маринад з ароматом базиліка. Колір помідорів залишиться яскравим і насиченим, а якщо ви вирішите закатати за таким рецептом помідори черрі, то красивіше літрових банок в своїй коморі ви не знайдете!

Рецепт заготовки на зиму помідорів з базиліком не так вже й новий, але в первісному вигляді зустрічається рідко, адже «сарафанне радіо» вносить свої корективи. Компоненти кожен намагається замінити на свій смак, максимально наблизивши до стандартних. Пропонуємо випробувати класичний і найбільш смачний рецепт: тільки помідори, базилік і маринад з солі, цукру і натурального яблучного оцту. Ми не будемо використовувати в процесі приготування часник і мед, як рекомендують деякі господині.

Використання в приготуванні натурального оцту, а не, як зазвичай, спиртового оцту або лимонної кислоти, робить склад заготовки максимально нешкідливим. Пропонуємо освоїти простий рецепт, підкріплений покроковими фото, які зможуть переконати вас в простоті і швидкості приготування помідорів з базиліком на зиму.

складові

помідори

(2,5 кг на банку)

базилік

(Фіолетовий, 3 гілочки)

Цукровий пісок

(100 г на 1 л води)

Кухонна сіль

(50 г на 1 л води)

Яблучний оцет

(50 мл на 1 л води)

кроки

  1. У теплій воді з содою добре промиваємо банки і полощіть їх у проточній воді. Стерилізуємо їх на пару або іншим зручним вам способом – в мікрохвильовці або духовці. Проварюємо кришки, якими ми будемо закочувати помідори, попередньо вийнявши з них гумки ущільнювачів, щоб вони не втратили своєї еластичності. Помідори перебираємо – для заготовки відбираємо щільні добре доспевшіе плоди червоного кольору, довгастої форми. Промиваємо їх в проточній воді і наколює кожен томат гострої голочкою в підставі плодоніжки – це дозволить йому залишитися цілим при обдаваніі окропом і в процесі маринування. Помідори необхідно просушити на повітрі, розклавши в один ряд на рушник з натуральних волокон. Промиваємо гілочки базиліка, обтрушуємо надлишок води і викладаємо на дно підготовленої банки.

  2. Акуратно викладаємо обсушені помідори поверх базиліка. Заповнивши бутель на третину, кладемо на помідори гілочку базиліка і знову викладаємо помідори. Заповнивши бутель ще на третину, кладемо гілочку східної пряності і укладаємо помідори до самого верху. Заповнювати банки потрібно так, щоб вільний простір між помідорами було мінімальним. При середньому розмірі помідорів і досить щільному укладанню в бутель легко вкладається 2,5 кілограма томатів.

  3. Останнім кроком приготування помідорів з базиліком на зиму буде приготування маринаду і заливка ним помідорів. У каструлю наливаємо два літри джерельної або очищеної води – цієї кількості цілком вистачить залити помідори в одній бутлі. Розчиняємо норму цукру і солі, і ставимо каструлю на середній по силі вогонь. Накриваємо кришкою і доводимо до кипіння, потім вливаємо оцет і відразу ж знімаємо маринад з вогню. Оцет ми використовуємо натуральний, тому слід врахувати той факт, що він швидко випаровується, тому кип’ятити воду з оцтом не потрібно. Заливаємо киплячий маринад в банки з помідорами, дотримуючись запобіжних заходів, і негайно закочує банки підготовленими кришками. Перевертаємо банки догори дном і добре укутують. Ми залишаємо до повного охолодження приблизно на добу, а потім виносимо в прохолодне слабо висвітлене приміщення – комору або льох – для подальшого зберігання. Термін, протягом якого помідори придатні до вживання, нічим не відрізняється від терміну зберігання будь-якої заготовки в маринаді, і становить один календарний рік. Повністю промаринується помідори вже через місяць з дня консервування.

    Смачного!