Помідори з оливковою олією – рецепт приготування з фото в духовці

опис

Помідори з оливковою олією, ялені в духовці, можуть стати чудовою закускою, яка відмінно впишеться в будь-яку компанію, будь то святкова вечірка або сімейний сніданок. Крім того, що ви можете використовувати такі томати як закуску, їх також можна додати в соус, в піцу або ж в салати, а також приправляти м’ясо.

Приготувати помідори з оливковою олією шалено просто. Незважаючи на те, що готуються вони досить довго, конкретно ви витратите на них не більше півгодини, а все інше за вас зробить духовка. Єдине, що вимагає терпіння – це очищення помідорів від насіння. Заняття досить нудне, але результат того вартий.

У в’ялених в духовці помідорах залишається ще дуже багато різних вітамінів і корисних елементів, тому, закривши томати на зиму, ви зможете наситити свій організм тим, що йому так необхідно в холодну пору року.

Наш рецепт з докладним описом і покроковими фото розповість вам про те, як правильно приготувати смачні в’ялені помідори з оливковою олією в духовці, калорійність яких буде достатньо невелика. У домашніх умовах це дуже просто зробити, подивіться наш рецепт і переконайтеся в цьому.

складові

помідори

(1,5 кг)

часник

(2 шт.)

Кухонна сіль

(2 ч. Л.)

Орегано (материнка)

(Сушений, 2 ч. Л.)

Оливкова олія

(2 ст.)

Чебрець (чебрець)

(Кілька гілочок)

розмарин

(Кілька гілочок)

базилік

(Кілька гілочок)

оцет

(Бальзамічний, 1 ч. Л.)

кроки

  1. Заготовте всю необхідну кількість інгредієнтів для приготування цієї чудової закуски. Заздалегідь вимийте помідори, очистіть часник, приготуйте трави і спеції, щоб сам процес готування займав у вас якомога менше часу.

  2. Кожен помідор слід розрізати на дві частини і вичистити з нього насіння і серединку, намагаючись не зіпсувати м’якоть. Коли ви позбудетеся від насіння, викладайте томати на деко, який потрібно заздалегідь застелити пергаментом. Посоліть плоди.

    Чи не кладіть помідори дуже близько один до одного, залиште приблизно однакову відстань між ними.

  3. Ставте деко з помідорами в духову шафу і залишайте там на шість годин, виставивши температуру 60 градусів. Після того, як томати стануть досить в’яленими, виймайте їх з духовки. Результат повинен вийти приблизно таким же, як показано на фото.

  4. Тепер приготуйте чисті сухі банки, в яких будете закривати ялені помідори з маслом на зиму, і починайте викладати на дно часник, спеції і масло. Ви можете вибрати будь-яку вашу улюблену добавку, будь то кмин або розмарин.

  5. Починайте акуратно накладати помідори в банки зі спеціями, намагаючись сильно їх не утрамбовувати. Можна заповнити банку до самого верху.

  6. Заповнивши ємності, закочуйте їх кришками і відправляйте в кухонну шафу до зими. На цьому етапі приготування в’ялених помідорів з оливковою олією, часником і спеціями закінчено.

    Смачного!