Повидло з білого наливу – на зиму по покроковому фото рецептом

опис

Повидло з білого наливу – це дуже смачне і ароматне ласощі, яке подобається практично всім, хто його коли-небудь пробував. Крім того, що його дуже смачно їсти просто з хлібом, таке повидло може стати чудовою начинкою для ваших пирогів або тортів, а також для будь-якої іншої випічки.

Часу на приготування такого ласощі багато не потрібно, так як яблука сорту білий налив відрізняються особливою м’якістю і солодкістю завдяки чому їх не потрібно довго запікати. Це є плюсом ще й тому, що в яблучках зберігаються майже всі корисні вітаміни та мікроелементи, які потрібні організму особливо сильно взимку. Ввівши в свій раціон повидло з білого наливу, ви зможете збагатити організм вітамінами і зміцнити імунну систему.

Якщо ви хочете, щоб частування вийшло якомога більше смачним і солодким, яблука слід вибирати стиглі і неушкоджені. Що стосується цукру, то його можна зовсім не додавати, якщо фрукти попалися солодкі, але, якщо вам подобаються солодощі, слід використовувати пропорцію один до одного, щоб вийшло справжнє яблучне повидло з білого наливу.

У домашніх умовах дуже легко приготувати такі ласощі. Все, що вам для цього знадобиться – це яблука, цукор, і наш покроковий рецепт з фото-підказками, який докладно розповість про приготування густого повидла з білого наливу.

складові

яблука

(Сорти Білий налив, 1 кг)

Цукровий пісок

(1 кг)

кроки

  1. Яблука збирайте заздалегідь, щоб в момент приготування повидла всі інгредієнти у вас вже були в наявності. Фрукти слід ретельно вимити, видалити плодоніжки і нарізати на чотири частини, заздалегідь вирізавши серединку.

  2. Складіть нарізані шматочками яблука в глибоку каструлю, додайте трохи води, накрийте кришкою і поставте на слабкий вогонь.

  3. Варіть яблука на слабкому вогні не більше десяти хвилин. При цьому яблучка обов’язково почнуть ставати м’якшими, а в підсумку ви можете отримати кашку, як показано на фото.

  4. Остудіть варені яблука, після чого скористайтеся блендером, так як цю суміш необхідно перетворити в пюре. Постарайтеся зробити так, щоб навіть шкірка була подрібнена. При цьому, якщо у вас пластикова ніжка блендера, слід заздалегідь остудити яблучну суміш.

  5. Подрібнюйте вміст ємності до тих пір, поки воно не буде нагадувати густе пюре.

  6. Якщо в суміші все-таки залишилися шматочки не подрібненої яблучної шкірки, ви можете скористатися ситом, щоб перетерти через нього великі деталі, що не подрібнилися в блендері.

  7. Наступним кроком потрібно додати цукор. Як ми вже згадували в описі, якщо суміш досить солодка, цукор ви можете не додавати, але, якщо ви хочете отримати справжнє яблучне повидло з білого наливу, додайте стільки ж цукру, скільки важить готова яблучна маса.

  8. Яблука з цукром поверніть назад на плиту і перемішайте, не доводячи до кипіння. Заважати потрібно ретельно, щоб цукор встиг розчинитися. Якщо варити суміш і не дозволяти їй закипіти, то після охолодження, коли ви закриєте повидло в банку на зиму, воно застигне і по консистенції нагадуватиме желе.

  9. Залиште повидло варитися на повільному вогні, а тим часом візьміть банки і кришки, закип’ятити воду в каструлі, і простерилизуйте їх.

  10. Готове повидло з яблук сорту білий налив швидкого пріготволенія можете переливати в банки і закочувати на зиму. Можете використовувати його в якості начинки для вашої випічки або ж просто насолоджуватися ним в колі сім’ї, запиваючи чаєм.

    Смачного!