Повидло з брусниці – фото рецепт, як закрити на зиму

опис

Повидло з брусниці стане одним з ваших улюблених ласощів, які досить легко приготувати в домашніх умовах на зиму. Крім того, використовувати таке частування ви можете не тільки як чудовий ласощі, але ще і як смачну начинку для тортів, пирогів або кексів. Також з брусничного повидла можна зробити прикрасу для випічки або додати в десерт. Застосування такого ласощів завжди знайдеться, головне – правильно його приготувати і закрити на зиму, щоб воно не зіпсувалося за лічені дні.

Нерідко в повидло з брусниці додають і інші продукти, найчастіше це яблука, малина і смородина, але ви можете поекспериментувати і придумати щось своє. Однак, слід пам’ятати, що натуральне брусничне повидло має кисло-солодкий смак, тому додається інгредієнт не повинен бути кислим, щоб не порушити смак готового частування.

Дуже зручно готувати такі ласощі в мультиварці, але, якщо такого кухонного гаджета у вас немає, можна зварити повидло і в звичайній каструлі або мікрохвильовці.

На приготування повидла з брусниці в домашніх умовах зазвичай йде трохи більше години вільного часу, тому дане блюдо користується великою популярністю серед господинь. Якщо ви ніколи його не готували на зиму, то зараз – саме час це виправити. Наш покроковий рецепт з докладним описом і фото допоможе вам приготувати дуже смачне брусничне повидло, яке дуже сподобається вам, вашій родині і вашим гостям.

складові

брусниця

(1,3 кг)

Цукровий пісок

(900 г)

вода

(1 ст.)

кроки

  1. Насамперед вам потрібно підготувати головний інгредієнт – брусницю. Збирайте тільки цілі і стиглі ягоди, які ще не почали перестигати. Також бажано не збирати Недозрілий брусницю, так як якщо вона потрапить в повидло, то додасть йому ще більше кислоти. Зібравши потрібну кількість ягід не забудьте їх перебрати і видалити листя, палички та інше сміття.

  2. Після того як ви перебрали брусницю, її необхідно ретельно промити в холодній воді, щоб очистити від пилу і бруду. Потім відкиньте ягоди на друшляк, щоб стекла зайва волога, пересипте їх в каструлю, додайте одну склянку води і варіть протягом однієї години. В результаті у вас повинна вийти в’язка маса, як показано на фото.

  3. Після того як брусниця розвариться і стане м’якою, її потрібно буде перетерти через сито, щоб вийшла пюреподібна маса. Якщо ж у вас є кухонний комбайн або блендер, можете скористатися цими гаджетами. В цьому випадку консистенція брусниці вийде саме така, яка потрібна для повидла.

  4. Поставте ємність з брусницею на плиту і додайте цукор, ретельно перемішавши вміст ємності. Варіть на середньому вогні протягом п’ятнадцяти хвилин, регулярно помішуючи суміш, щоб вона не почала пригорати до дна.

  5. Якщо під час варіння буде з’являтися піна, її необхідно знімати. В цілому брусничная суміш повинна закипіти, а цукор – повністю розтанути. Після того як це станеться, можете вимикати вогонь і знімати ємність з плити, щоб дати їй трохи охолонути.

  6. Банки, в яких ви будете закривати брусничне повидло, необхідно заздалегідь простерилізувати. За час варіння брусничная суміш стане густішою, тому розкладати її по банкам потрібно буде за допомогою ложки, щоб не розсипати ласощі повз.

  7. Заповнивши банки повидлом з брусниці, закрийте їх капроновими кришками в тому випадку, якщо збираєтеся з’їсти його в найближчі пару тижнів. Якщо ж ви хочете зберегти повидло на зиму, то вам варто закатати його бляшаними кришками і перевірити їх герметичність, перевернувши банки догори дном і залишивши їх в такому положенні на декілька годин. Зберігати ласощі потрібно в погребі чи комори.

    Смачного!