Повидло з терену (без кісточок) – рецепт з фото на зиму в домашніх умовах

опис

Повидло з терену заготовлюється на зиму у цій простому фото рецептом без кісточок. Хоч відділення кісточок від ягід терну в домашніх умовах і не найлегший процес, але все ж ми знайшли найбільш оптимальний варіант його здійснення. Для того щоб з тернових плодів отримати справжнє густе повидло, їх необхідно піддати попередньої термічної обробки. В результаті цього, терен виходить розвареним і вже сам легко відстає від кісточок. В цьому випадку, зварені плоди залишається лише пропустити через сито. Всі непотрібні для повидла кісточки залишаться поверх сита і їх залишиться тільки викинути, після чого приготування тернового повидла наблизиться до завершальних етапах. Після всіх цих процедур його залишиться лише підсолодити і проварити до отримання густої консистенції.

Мати в коморі кілька баночок тернового повидла – це значить, що взимку будуть точно ненудні вечірні чаювання. З таким смачним ягідним десертом можна хоч кожен день пекти різні пироги, а також булочки і печива. Головне – такого ласощів з терну завжди знайдеться унікальне застосування в кулінарії і, можете бути впевнені, після закінчення зими в коморі не залишиться жодної такої універсальної заготовки.

Пропонуємо вивчити цей простий рецепт з фото і покроковою інструкцією, а після приступити до виготовлення смачного тернового повидла на зиму.

складові

Терн

(1 кг)

Цукровий пісок

(1 кг)

кроки

  1. Отже, спочатку терен ретельно промиємо в холодній воді, після чого складемо його в каструльку. Далі поміщені в ємність плоди поставимо на маленькій вогонь варитися до розм’якшення.

  2. Після цього розвариться тернові ягоди потрібно протерти через сито, щоб в результаті вийшла однорідна ягідна маса. Отримане пюре з терну потрібно обов’язково зважити.

  3. тепер виходячи з ваги тернової суміші додамо в неї цукровий пісок. Необхідні пропорції цих компонентів 1: 1.

  4. Далі подрібнений терен потрібно дуже добре перемішати, а після його слід перемістити на мінімальний вогонь. Варити тернове повидло необхідно з відкритою кришкою до готовності близько сорока хвилин. Щоб зрозуміти ступінь готовності десерту, його потрібно взяти на пробу. Для цього вистачить одного невеликого склянки. Пробувати ласощі слід тільки в охолодженому стані. Якщо після охолодження повидло загусло досить, то значить воно повністю готове. Зверніть увагу! Повидло в гарячому стані, а тим більше в киплячому, ніколи не буде густим. Так що перед випробуванням не забувайте його спочатку остуджувати.

  5. Готове гаряче повидло з терену потрібно герметично закатати в чисті банки, після чого його слід остудити і перемістити в спеціальне місце для зберігання зимових заготовок. Смачного!