Повидло з вишні – фото рецепт приготування без кісточок

опис

Повидло з вишні, приготоване в домашніх умовах і закрите на зиму, залишить тільки найкращі враження про себе навіть у найзапекліших гурманів. Таке смачне і ароматне ласощі можна запросто використовувати в якості начинки для тортів і пирогів, пекти пиріжки з вишневим повидлом, а також просто мазати його на хліб і їсти вприкуску з чаєм.

Спосіб приготування такого ласощі дуже простий і не вимагає великої кількості інгредієнтів. Бажано вибирати самі спілі і соковиті вишні, щоб повидло вийшло більш насиченим за смаком, а також мало чудовий аромат. Якщо деякі вишні будуть не зовсім стиглі, нічого страшного в цьому немає, але вони можуть дати повидла кислинку. Якщо вас це не лякає, ви можете брати абсолютно будь-які вишеньки.

Не можна не помітити також той факт, що навіть після термічної обробки повидло з вишень містить в собі деяку кількість вітамінів і корисних мікроелементів і несе користь організму. Однак, людям, хворим на цукровий діабет, не рекомендується вживати такі ласощі без дозволу лікаря. Також хочеться загострити вашу увагу на те, що цей продукт не є низькокалорійним, що означає, що їсти його людям, які стежать за своєю фігурою, потрібно в помірних кількостях.

Як вже говорилося вище, приготувати вишневе повидло на зиму в домашніх умовах зовсім нескладно. Не забудьте зібрати необхідну кількість інгредієнтів, відкласти всі інші домашні справи і уважно вивчити дане простий покроковий рецепт з фото-підказками, щоб приготувати вишневе ласощі правильно.

складові

вишня

(Без кісточки, 1,5 кг)

Цукровий пісок

(150 г)

ваніль

(1 упаковка)

лимон

(1/4 ч. Л. Цедри + 1 ст. Л. Соку)

Кухонна сіль

(1 щіпка)

кроки

  1. Спочатку приготуйте необхідну кількість вишень для того, щоб зробити з них смачний домашній джем. Всі ягідки ретельно промийте і позбудьтеся від кісточок заздалегідь, щоб полегшити собі роботу.

  2. Скористайтеся електричними вагами, щоб відміряти потрібну кількість очищених від кісточок вишень. Очищайте ягоди від кісточок і складайте в чашу терезів до тих пір, поки не отримаєте рівно півтора кілограма.

  3. Тепер пересипте очищені від кісточок вишні у велику каструлю, додайте цукор і ретельно все це перемішайте. Коли вишні почнуть виділяти сік, включіть вогонь і поставте каструлю на плиту.

  4. У процесі варіння вишні можуть почати виділяти піну, яку необхідно знімати за допомогою шумівки і перекладати в окрему ємність. Також не забувайте помішувати майбутній джем, щоб маса проварилася більш рівномірно.

  5. Коли варення закипить, зменшіть вогонь до мінімуму, додайте упаковку ваніліну, перемішайте суміш і продовжуйте варити до загустіння приблизно сорок п’ять хвилин. За пару хвилин до кінця варіння киньте щіпку солі в майже готовий джем.

  6. По готовності можете перемішувати ваш вишневий джем, знімати його з вогню і розкладати по заздалегідь простерилизованнимбанкам. Зберігати його на зиму можна в коморі або підвалі.

    Смачного!