Правильне харчування для схуднення – зразкове меню на тиждень 1200 ккал, на кожен день від дієтолога для зниження ваги по годинах, дієта, як правильно харчуватися, щоб схуднути

Правила збалансованого харчування прагнуть дотримуватися люди, які мріють про ідеальні пропорції тіла, а також ті, хто прагне вести ЗСЖ. Здорове харчування допомагає залишатися людині бадьорим протягом усього дня, отримувати достатній вітамінний набір, мікро- і макроелементів, дотримуватися фігуру з ідеальними пропорціями будь-якої вікової категорії. Правильне харчування для схуднення: зразкове меню на тиждень наведено в статті нижче.

Поради по харчуванню від дієтологів

Тільки підібраний дієтологами денний раціон сприяє утриманню маси тіла на бажаної позначці на вагах, зберігаючи почуття емоційної і фізичної активності. Зайва вага буде залишати тіло поступово і назавжди. Адже правильне харчування для схуднення – меню на кожен день дозволяє людині не відчувати постійний голод, у нього не виникне нервовий зрив.

Біг по колу від дієти до її припинення і набору зайвої ваги може здаватися нескінченним. Кожна дієта супроводжується депресією, життям з відчуттям почуття голоду 24 години 7 ній в тиждень, дратівливістю, розладами в роботі шлунково-кишкового тракту, ламкістю нігтів, втратою волосся. Дієта правильне харчування меню на кожен день для зниження ваги допомагає вирватися з лещат регулярного стримування практично у всіх продуктах шляхом дотримання правил заздалегідь вибудуваного харчування, а також складене правильне харчування для схуднення – меню на кожен день.

Принципи правильного харчування

  1. Перший принцип правильного харчування – проходження погодинним прийому їжі. Правильне харчування: меню на кожен день для зниження ваги по годинах будується на ідеальному числі раз вживання їжі, що дорівнює 5-6. Інтервал – від 2 до 4 годин. Останній прийом їжі – не менше, ніж за 3 години до відходу до сну.
  2. другий принцип – спосіб, яким буде приготовлена ??їжа. За основу потрібно взяти готування на пару, варіння, запікання в духовці без масла. Варто відмовитися від смаження. Салати повинні бути приготовлені без використання майонезу.
  3. третій принцип – заміна одних продуктів іншими, інакше – шкідлива їжа замінюється на корисну. Майонез – нежирною сметаною, ковбаса і копченості – відвареним м’ясом, газована вода – зеленим чаєм.
  4. четвертий принцип – в день випивати від двох до трьох літрів рідини.
  5. п’ятий принцип – правильне харчування – меню на тиждень 1200 ккал, що з’їдаються за день, збалансоване поєднання їжі в тарілці (м’ясо плюс овочі для кращого засвоєння).

Меню на 7 днів

Правильне харчування – меню на тиждень для зниження ваги не представляє складності втілити в реальність і регулярно його дотримуватися. Як правильно харчуватися, щоб схуднути – меню на кожен день від дієтолога наочним чином допоможе уявити раціон по годинах.

понеділок

7.30 Вівсянка, можна додати мед; один фрукт; кава або чай
10.00 Кефір; один фрукт на вибір
13.00 Перше блюдо; риба або курка з овочами або іншим гарніром
16.00 Кілька часточок темного шоколаду з чаєм
19.00 Рибне блюдо; фруктовий салат

Вівторок

7.30 Каша з гречки з білим курячим м’ясом; чай
10.00 Йогурт без добавок (кефір); желе
13.00 Легке перша страва; овочеве рагу (можна м’ясо); чорний хліб; компот
16.00 Вівсяне печиво; чай
19.00 Сир зі сметаною або з ложкою меду; фрукт

середа

7.30 Омлет без масла; овочевий салат; чорний хліб; чай
10.00 Сир; фрукт
13.00 Рибна котлета гарнір; чай
16.00 Зефір; чай
19.00 М’ясо курки або рибна котлета на пару; овочевий салат

четвер
7.30 Мюслі; фрукт; чай
10.00 Бутерброд (сир, чорний хліб); чай
13.00 Легкий суп; м’ясо на пару або відварне; овочевий салат
16.00 Фруктовий салат; чай або компот
19.00 Риба і гарнір з овочів

п’ятниця

7.30 Каша; чай
10.00 Фруктовий сік і печиво
13.00 Перше блюдо; Друге, приготоване на пару; салат
16.00 Какао; фрукт
19.00 Риба, запечена в фользі

Субота

7.30 Сирники; мед; чай
10.00 Фруктовий салат
13.00 Легкий суп; риба з гарніром
16.00 Свіжовичавлений сік апельсина; печиво
19.00 М’ясо; овочі

Неділя

7.30 Сирна запіканка; чай
10.00 Фруктовий салат
13.00 М’ясо з гарніром (салатом)
16.00 Томатний сік; хлібці; шматочок сиру
19.00 М’ясо і гарнір; овочі

Наведена вище таблиця служить лише прикладом, завдяки якому легко продумати персональне меню, виходячи з особистих смакових переваг. Воно допомагає грамотно балансувати і поєднувати продукти між собою. Важливе правило, якого слід дотримуватися всім без винятку – це повна відмова від продуктів, що містять прості вуглеводи, алкогольної продукції. Як правильно харчуватися, щоб схуднути – меню на кожен день з даної статті допоможе у вирішенні питання. Правильне харчування для схуднення – зразкове меню на тиждень стане способом життя і ключем до успіху в прагненні до ідеальних пропорцій тіла.