Простий торт | Легко і швидкий без прибамбасів | Ніжний смачний шоколадний

Бісквіт «Шоколад на окропі»

  • В окремий посуд просіваємо всі сухі компоненти за рецептом, а саме: борошно, какао, цукор, ванільний цукор, сіль, чайну ложку соди і пакетик розпушувача. Не бійтеся, що тут так багато розпушувача плюс ще і сода. Запаху соди Ви не почуєте ні при випічці, ні в готовому бісквіті. До речі, сіль теж допомагає нейтралізувати запах соди в тесті.
  • В окремому посуді змішуємо яйця, молоко і рослинне масло. Просто перемішуємо.

  • З’єднуємо обидві суміші, перемішуємо. Мокра суміш повинна просто зволожити сухі компоненти і має вийти дуже густе тісто, настільки густе що з нього можна катати кульки.
  • Беремо склянку окропу (200 мл.), Додаємо в нього столову ложку оцту, виливаємо в тісто і швидко перемішуємо міксером до однорідного стану.

  • Каструльку мультиварки рясно змащуємо вершковим маслом, виливаємо в неї тісто і печемо на функції випічка 45 хвилин, після сигналу залишаємо на підігріві ще 15 хвилин щоб бісквіт «дійшов». Або випікайте як Ви звикли і зазвичай печете в своїй мулітіварке.
  • Якщо будете пекти в духовці, то духовка до цього часу повинна бути вже розігріта до 200 градусів і форма теж повинна бути вже підготовлена. Це тісто любить перші хвилин 20-30 пектися на високій температурі 200-210 градусів, а потім «доходити» вже на маленькій 150-160 градусів теж хвилин 30. Орієнтуйтеся по своїй духовці, просто пам’ятайте, що перша половина випікання – висока температура, друга половина – нижче середньої.
  • Даємо готовому бісквіту добре охолонути. Відлежатися звичайно йому бажано, але не критично.
  • Розрізаємо на тонкі коржі. У мене вийшло шість коржів.

Робимо сметанний крем і збираємо торт

  • У сметану кладемо цукор, ванільний цукор, згущувач для сметани (якщо сметана рідка) трохи перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин щоб цукор розтанув, потім знову просто перемішуємо і крем готовий.
  • Зрізану верхівку бісквіта за допомогою блендера подрібнюємо в крихту або просто перетираємо його руками.

  • Перемащуємо коржі, боки і верх торта кремом і обсипаємо торт підготовленої крихтою.
  • Звичайно ж можна додати або в крем, або просто додатково зверху присипати горіхами або шматочками фруктів, або ягід. Ну в загальному включите фантазію …


Даємо торту пару годин просочитися і їмо. Можу сказати, що тортик хоч простий і не вигадливий, але виходить ніжний, соковитий, не нудотний зі сметаною кислинкою. Загалом спробуйте приготувати, думаю Вам сподобається.
Відео рецепт:

Бісквіт «Шоколад на окропі»

  • Борошно – 2,5 склянки (250 мл.)
  • Какао – 6 столових ложок
  • Цукор – 1-1,5 склянки (250 мл.)
  • Ванільний цукор – 1 пакетик
  • Сіль – 1/2 ч. Ложки
  • Вода окріп – 1 стакан (200 мл.) +
  • 1 ст. ложка оцту
  • Рослинна олія без запаху – 100 гр. (0,5 склянки 250 мл.)
  • Молоко – 1 стакан (250 мл.)
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сода – 1 ч. Ложка
  • Розпушувач – 1 пакетик (15-18 гр.)