Пиріг перевертень з грибами, фаршем та сиром фото рецепт


Пиріг перевертень з грибами, сиром, м’ясним фаршем, рисом і овочами. Дуже смачний, соковитий і ситний, ніяка піца і поруч не лежала. Давайте приготуємо.
Для початку приготуємо все інгредієнти для шарів (начинки) пирога

  • Гриби треба порізати пластинками і підсмажити в невеликій кількості рослинного масла. Смажимо до випаровування рідини і не забудьте посолити і поперчити. У мене печериці, але можна взяти і гливи.
  • Фарш теж потрібно підсмажити з цибулею. Дві, три цибулини порізати кубиками, підсмажити на невеликій кількості рослинного масла до прозорості, потім додати фарш, посолити, поперчити і теж смажити до випаровування рідини. Фарш знову ж беріть будь-, у мене здається індиче.

  • Твердий сир теж будь-який, натираємо на крупній тертці.
  • Рис потрібно відварити до напівготовності. Я це роблю так: беру стакан рису, добре промиваю, заливаю двома склянками води, підсолювати, доводжу до сильного кипіння і вимикаю вогонь, закриваю кришкою і залишаю охолонути до теплого. За цей час рис вбере в себе всю воду і якраз буде напів-готовий.
  • Заморожені овочі дістаємо з морозилки щоб вони трохи підтанули, повністю їх розморожувати не треба, просто дати трохи постояти при кімнатній температурі щоб злиплі шматочки овочів (якщо такі є) розділилися один від одного. У мене овочева суміш по-мексиканськи, але можна використовувати будь-яку Вашу улюблену.

Приготуємо тісто (заливку)

  • Яйця збиваємо з сіллю і цукром 1-2 хвилини до легкої піни.
  • Додаємо рослинне масло, знову трохи перемішуємо.
  • Додаємо кефір і пів чайної ложки соди, знову перемішуємо.
  • Просіваємо борошно з розпушувачем. Якщо немає розпушувача тоді в кефір покладіть повну чайну ложку соди. Кількість борошна регулюйте по консистенції тесту, воно повинно бути, як на оладки.

У мене іноді запитують: а навіщо і сода, і розпушувач. Ну, по-перше, ці компоненти по-різному працюють і в різний час. Соди я додаю зовсім трохи, щоб погасити кислоту в кефірі, тоді тісто не буде з кислим присмаком. А розпушувач почне активно працювати вже під впливом високої температури безпосередньо при випічці.

Збираємо і печемо пиріг

  • Дно форми обов’язково застеліть папером для випічки щоб потім без проблем перевернути форму на блюдо. І промажьте папір додатково рослинним маслом. Я не промазав і у мене папір трохи пристала до сиру. Діаметр моєї форми 32 см.
  • По дну форми рівномірно розподіляємо кожен шар начинки: гриби, сир, рис, фарш, заморожені овочі.

  • Заливаємо тестом, трохи струшуємо і ставимо в розігріту духовку випікатися. При 170-180 градусах це займе приблизно 50-60 хвилин. Просто дивіться, коли підрум’яниться – виймайте або пробуйте до сухим дерев’яним шпажки.

  • Дістаємо з духовки, даємо хвилин 20 охолонути і перевертаємо на велике блюдо.


Такий пиріг і в гарячому, і в теплом, і в холодному вигляді дуже смачний.
P.S. Пропорції і кількість продуктів, що використовуються для шарів в пирозі, беріть на свій смак і наявності або просто включите фантазію.
А пиріг дійсно класний. Спробуйте.
ВІДЕО рецепт приготування пирога перевертиша:

Для шарів пирога

  • Гриби (печериці, гливи) – 0,5 кг.
  • Сир будь-який – 300 гр.
  • Рис – 1 склянка
  • Фарш м’ясний – 0,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 2 гол.
  • Овочеве асорті – 300 гр.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Рослинна олія для смаження