Пиріг з абрикосами


Відкритий пиріг з абрикосами і карамельної скоринкою. Тут просте тісто – забив і готово.
Замість абрикос можна використовувати сливи, персики або нектарин.
Тут тісто без проблем. Я користуюся міксером, але все спокійно можна зробити і ручним віночком.

  • Розм’якшене вершкове масло або маргарин перемішуємо з цукром і ванільним цукром. Не забудьте про дрібку солі.
  • Додаємо сметану, потім яйця і знову перемішати. Якщо використовуєте НЕ розпушувач, а соду то погасіть її оцтом і додайте до це масі.

  • Окремо просіюємо борошно, додаємо до неї розпушувач і перемішуємо.
  • З’єднуємо обидві суміші і знову перемішати. Має вийти густе тісто.

  • Форму змащуємо яким-небудь жиром і присипаємо борошном.
  • Виливаємо тісто в форму, розрівнюємо і поверх тесту розкладаємо абрикоси м’якоттю вгору і трохи їх вдавлюємо в тісто.
  • Зверху присипаємо цукром. Потім цукор припече і вийде карамельна скоринка.

  • Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин, до проби на суху дерев’яну паличку.
  • Якщо є гриль, то в кінці включите його на 2-3 хвилини, щоб скоринка стала ще більш золотистої і хрусткою, але якщо гриля немає, то і так буде і красиво, і смачно.
  • Дістаємо готовий пиріг з духовки, даємо охолонути і можна їсти. З молоком просто пісня.


Всім смачного!
ВІДЕО рецепт приготування пирога з абрикосами:

Рецепт пирога з абрикосами

  • Вершкове масло або маргарин – 120 гр.
  • Сіль – щіпка
  • Цукор – 100 гр. (+ 50 гр. Для посипання фруктів)
  • Ванільний цукор – 1 пакетик
  • Сметана (йогурт, кефір) – 120 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Борошно – 300 гр.
  • Розпушувач для тіста – 2 ч. Ложки
    (Або 1 ч. Л. Соди погасити 1 ст. Л. Оцту – класти до рідких інгредієнтів)
  • Абрикоси (сливи, персики) – 10-12 шт.