Пиріжки з зеленню і яйцем смажені на сковороді рецепт з фото

З дитинства знайомий смак пиріжків із зеленню і яйцем, які готувала нам мама. Пиріжки з зеленню вдавалися на славу, пишні і смачні дітьми розхапувалися моментально. Благо на городі завжди росли щавель, зелена цибуля, кріп, молоді листочки буряків, шпинат. Особливо актуальні були пиріжки з зеленню навесні, коли зелень соковита з хрустінкой, а найголовніше містить багато вітамінів і корисних речовин.

Сьогодні я зробила підбірку 5 рецептів пиріжків із зелені, їх приготування швидке і виходять дуже смачні.

1.Пірожкі з зеленню на кефірі смажені на сковороді

2. Пиріжки з яйцем і цибулею на дріжджах в духовці

3. Ледачі пиріжки з зеленню і яйцем за 10 хвилин

4. Китайські пиріжки з зеленою цибулею і яйцями

5. Дієтичні коржики з зеленню

Пиріжки з зеленню на кефірі смажені на сковороді

Це рецепт дуже поширений в сільських районах України, дуже смачні пиріжки виходять.

Нам потрібні:

  • 0,5 л кефіру або кислого молока
  • 2 яйця
  • 1 ч.л. соди (розпушувача)
  • дрібка солі
  • 1 ст.л. цукру
  • 2 ст.л. рослинного масла
  • 4-5 ст. борошна
  • 1 пучок зеленої цибулі
  • 1-2 пучка (300 г) збірної зелені (шпинат, щавель, молоде листя буряка, кріп)
  • рослинне масло для смаження

приготування:

1.Зелень і цибулю добре промиваємо, просушуємо і нарізаємо дрібно.

2.Готовім тісто на кефірі: борошно просіваємо, і 3 склянки насипаємо в миску, робимо луночку, всипаємо сіль і соду, вбиваємо яйце і заливаємо кефір. Замішуємо еластичне, що не ліпнувшее до рук тісто. Консистенцію тесту, регулюємо залишилася борошном. Ми залишаємо тісто відпочивати хвилин 20.

3. Для начинки: нарізану зелень змішуємо, солимо і вбиваємо сире яйце, перемішуємо.

4.Отдохнувшее тісто, ділимо на 3 колобочкі. Подпиліваем борошном поверхню столу і розгортаємо колобок ковбаскою, нарізаємо її шматочками розміром 5 см, і розминаємо руками або качалкою на кружечки. Можна руками відривати від грудки тіста ось такі кульки.

5. На кожен коржик, кладемо начинку і защипувати, злегка притоптують пиріжок.

6.Пірожкі відправляємо на розігріту сковороду, швом вниз і на середньому вогні підсмажуємо до рум’яності.

Пиріжки з яйцем і цибулею на дріжджах в духовці

Для пиріжків, приготованих з дріжджового тіста підійдуть як свіжі, так і сухі дріжджі. Ми будемо готувати безопарне дріжджове тісто.

Нам потрібні:

Для тесту:

  • 10 г сухих дріжджів
  • 1 ч.л. солі
  • 1 ст.л. цукру
  • 1 стакан (230 мл) молока
  • 180 г вершкового масла
  • 4 склянки борошна

Для начинки:

  • 6 варених яєць
  • 1 пучок цибулі (100 г)
  • сіль, перець за смаком
  • 2 ст. л рослинного масла

Для змазування пиріжків:

  • 1 сире яйце

приготування:

1.Сначала займемося тестом. У підігріте молоко, всипаємо дріжджі і цукор, перемішуємо поки розчиняться дріжджі.

2.Растопленное і охолоджене вершкове масло, додаємо до молочно-дріжджовий суміші.

3.В цю суміш, поступово вводимо просіяне борошно і замішуємо тісто.

Подпиліваем поверхню борошном і вимішуємо м’яке еластичне тісто, що не ліпнувшее до рук. Комок тесту залишаємо на 20 хвилин для відпочинку.

4.Займемся начинкою. Варені яйця, нарізаємо невеликими кубиками, а цибулю подрібнюємо. Змішуємо яйця з цибулею, солимо і перчимо. Для пом’якшення начинки, вливаємо 2 ст.л. рослинного масла і перемішуємо.

5.Із тесту, формуємо невеликі кульки, відриваючи шматочки руками.

Розминаємо в коржі, з цієї порції вийде 20 коржів. На серединку коржі, кладемо начинку, десь 1 столові ложки і защипуємо краю.

6.Пірожкі кладемо на деко, застелений пергаментом, відстань між ними 1 -2 см, при випіканні вони збільшуються в розмірах. Кладемо швом вниз. Перед випічкою, змащуємо злегка збитим жовтком.

7.Випекаем пиріжки 20-25 хвилин, при температурі 200 градусів, до золотаво кольору.

 

Ледачі пиріжки з зеленню і яйцем за 10 хвилин

Іноді нам не вистачає часу возитися з тестом, іноді просто лінь, ось і стане в нагоді цей рецепт приготування пиріжків, і домашні будуть нам вдячні за цю випічку.

Нам потрібні:

  • 4 яйця, варених
  • 1 пучок зеленої цибулі
  • 0,5 л кефіру або кислого молока
  • 1 ч.л. соди (розпушувача)
  • 1 яйце
  • сіль, перець за смаком
  • 4 склянки борошна
  • рослинне масло для смаження

приготування:

1.Кефір змішуємо з яйцем, содою і злегка збиваємо.

2 .Добавляем сіль, перець за смаком і поступово всипаючи борошно, помішуючи. Тісто має бути схоже з дуже густою сметаною.

3 .Лук промиємо і подрібнити, трошки присолити.

4. Варені яйця порубати на кубики, але не сильно великі. Яйця також присолити.

5 .До тесту підмішуємо яйця, а потім цибулю і розмішуємо до однорідної маси.

6. Пиріжки смажимо, як звичайні оладки, ложкою викладаємо на розпечену сковороду, з маслом.

Китайські пиріжки з зеленою цибулею і яйцями

Цей рецепт підійде тим, хто хоче і любить повозитися на кухні, а отримає від цього не тільки задоволення, але і смачні пиріжки.

Нам потрібні: на 8 коржів

  • 1 пучок зеленої цибулі
  • 150 г борошна
  • 3 яйця
  • 1 ч.л. солі
  • рослинна олія
  • 75 г води
  • перець за смаком

приготування:

1.Из просіяного борошна, солі і води замішуємо тісто. Тісто, загорнувши в харчову плівку, відправляємо в холодильник на 20 хвилин.

2. Готуємо дві начинки.

  • 1-я начинка: цибуля зелена нарізаємо дрібно; яйця змішуємо з сіллю, перцем і злегка збиваємо. Змішуємо яйця з цибулею.

  • 2-я начинка: 75 г борошна змішуємо з 1 ст.л. рослинного масла 3. З готового тіста, формуємо 8 колобочкі, з них розгортаємо коржики.

3. На кожен коржик кладемо трохи 2-й начинки і

защипуємо формуючи мішечок, а потім розгортаємо в коржик діаметром 10-15 см.

4. Кожна коржик, обсмажується з двох сторін, на розігрітій з маслом сковороді.

5. В процесі смаження, корж ніби роздвоюється, тобто виходить порожнеча всередині коржі. Коли перевернемо на іншу сторону, робимо дірочку в верхньому шарі коржі і в неї закладаємо начинку 1, з цибулею, розподіляємо всередині коржа, продовжуємо смажити, до готовності начинки, ще хвилини 2-3.

6. Найголовніше, це пристосуватися закладати начинку в середину коржика, а в результаті, виходить коржик зі смачною начинкою.

Дієтичні коржики з зеленню

Сама назва цієї страви говорить сама за себе, це низькокаллорійний блюдо, але дуже смачне.

Нам потрібні:

Для тесту:

  • 300 г борошна
  • 150 мл води
  • сіль дрібку

Для начинки:

  • зелень кріп, шпинат, зелена цибуля, петрушка і трава любисток великий пучок
  • рослинна олія
  • сіль, перець за смаком

приготування:

1.Все складові для тіста змішуємо. Тісто загортаємо в плівку і в холодильник на 30 хвилин.

2. Для начинки, вимиту і обсушену зелень, дрібно рубаємо, заправляємо сіллю, перцем і додаємо 1 -2 ст.л рослинного масла, перемішуємо.

3.Готовое тісто розгортаємо на коржі товщиною 2-3 мм і вирізаємо рівні коржі, за допомогою кришки або тарілки.

4. На підготовлену корж, кладемо начинку і загортаємо.

Кладемо на суху і підігріту сковороду.

Підсмажуємо по 1 хвилині з кожної сторони.

Кожна страва потрібно готувати з хорошим настроєм і любов’ю, тоді все вийде, а ваші рідні будуть вам вдячні.

Смачного!