Рецепти пісних страв: з квасолі і гороху

Харчуватися в пост, це не означає ходити впроголодь. Є досить рецептів пісних страв, приготування яких, дасть нам можливість вживати повноцінну і смачну їжу.

Розглянемо два покрокових рецепта пісних страв:

  1. Закарпатські опеканци з квасолею
  2. горохові оладки

Закарпатські опеканци з квасолею

Необхідні продукти:

  • 2 склянки квасолі; 3-4 шт картоплі; 2 склянки борошна; сіль; рослинна олія; 5 зубчиків часнику.

Готується так:

1.Фасоль потрібно перебрати, щоб не потрапило сміття і заливаємо холодною водою, залишити на ніч. Потім, зливаємо воду, заливаємо свіжою, і відварюємо до напівготовності.
2. Картопля очищаємо від шкірки, нарізаємо кубиками і додати до квасолі, варити до готовності. Посолити і зробити пюре, остудити. Начинка готова.
3. Готуємо тісто, як на вареники.

Для тесту змішаємо півлітра води, сіль і борошно (скільки візьме), тісто має бути пружним.

Розкачуємо тонкий лист тіста і вирізаємо склянкою кружечки.

4. На кружечки тесту викладаємо начинку, заліпити краї вареника і обсмажити на олії з двох сторін.

5. Часник подрібнюємо через прес, заливаємо 100 мл окропу, перемішати.

6. Готові опеканци подають до столу, поливаючи часниковою водою.

горохові оладки

Необхідні продукти:

  • 1 стакан гороху; 0,5 склянки борошна; сіль і перець ; куркума 1ч.л .; 1 ч.л. коріандру; рослинна олія; Зелена цибуля.

Готується так:

1. Горох перебрати, промити і залишити на ніч в чистій воді.
Після цього, зливаємо воду, і варимо в підсоленій воді, до готовності.

2. Не зливаючи воду з гороху, робимо з нього пюре, всипаємо борошно, сіль, спеції і перемішуємо.

3. Сформувати оладки, обваляти в борошні і обсмажити на олії з обох сторін, до хрусткої скоринки.

4. Подаються горохові оладки до столу, посипавши зверху, різаним зеленою цибулею.