Рулет з кабачків в духовці: рецепт з фото

Якщо процес обсмажування кабачковий кружечків з розлітаються в усі сторони жировими бризками вас абсолютно не приваблює – вихід є! Готуємо дуже смачний кабачковий рулет з сирною начинкою в духовці!

Переваг у такого рецепта – величезна кількість. Не потрібно стояти в літню спеку над розпаленілої плитою, а потім мити її і витрачати на це дорогоцінний час відпусток, мінімальний витрата масла для економних і тих, що худнуть кулінарів, доступність інгредієнтів і можливість фантазувати і придумувати рулети з кабачків з різними начинками. Залишилося навчитися готувати ніжний кабачковий «бісквіт» для основи, запевняємо, це елементарно!

Складові:

  • кабачки – 2-3 шт .;
  • яйце – 3 шт .;
  • борошно – 100 г;
  • сметана – 60 г;
  • розпушувач – 1 ч.л .;
  • сіль, перець, зелень;
  • сир – 400-500 г;
  • часник – 1-3 зубки.

Час приготування: близько 70 хвилин
Порцій: 8

Рецепт приготування рулету з кабачків в духовці з фото

1. Молоденькі кабачки трьом на крупній тертці. Шкірку у кабачків зрізайте за бажанням, можна і залишити, якщо вона ще м’яка і ніжна, але тоді на рулеті в готовому вигляді будуть проглядатися її подрібнені зелені частинки. Маса готової кабачкової натертої маси становить близько 600 г, тому підбирайте кабачки відповідного ваги і зважуйте їх після подрібнення, видалення шкірки, насіння і плодоніжок. Тепер всю нарізку віджимаємо (!), Після чого кабачки ще раз зменшаться в своєму обсязі, приблизно на третину або половину.

2. У отжатую від вологи кабачкову масу вбиваємо жовтки, а відокремилися білки акуратно переміщаємо в чисту знежирену тару для подальшого збивання. До жовтків додаємо сметану.

3. Змішану з розпушувачем борошно втручаємося в кабачкову масу, розподіляємо всі інгредієнти більш рівномірно в процесі перемішування. Солимо до смаку.

4. Прийшов час збити білки і ввести білкове пінно-повітряне хмара в кабачки.

5. Вводимо декількома порціями, щоб не розгубити всі бульбашки і легкість збитих білків. Якщо ви готували звичайні бісквіти, ви напевно знаєте, як це робиться: невелику гірку білків кладемо в центр, ложкою / лопаткою з дна піднімаємо кабачкової тісто на білки, укладаємо зверху і далі таким же чином по колу. В результаті всі повітряні бульбашки білків залишаються цілими і практично на очах збільшують порцію тесту вдвічі.

6. На цьому етапі візьміть деко і застеліть його кулінарним пергаментом або в ідеалі простелити на нього силіконовий килимок для випічки. Якщо у вас є тільки пергамент, його необхідно обов’язково щедро змастити олією, інакше тісто може дуже сильно прилипнути. Розкладаємо довільно листочки петрушки і базиліка по всьому периметру пергаменту.

7. Розподіляємо все тісто рівномірним шаром дуже акуратно, щоб не пошкодити малюнок із зелених листочків. Ставимо на 25 хвилин при 180-ти в духовку.

8. Тим часом, готуємо сирну прошарок для рулету. Змішуємо сир, подрібнену зелень, часник, солимо і додаємо будь-які прянощі і спеції за смаком. Якщо сир не дуже вологий і береться грудками – додайте трохи сметани, так як ваша начинка повинна намазувати на кабачковий корж.

9. Через 25 хвилин кабачковий «бісквіт» буде готовий. Йому потрібен час охолодитися, а після цього акуратно відокремлюємо його від простелений паперу. Якщо кабачковий корж прилип грунтовно, можна з боку пергаменту покласти вологий рушник на кілька хвилин. Від вологи папір трохи розмокне і відокремиться від кабачкової тесту без проблем.

10. Намазуємо на кабачковий корж сирну прошарок.

11. Загортаємо в рулет, даємо охолонути і прийняти правильну форму. Кабачковий рулет з сирною начинкою готовий!

Сирна прошарок рулету аж ніяк не постійна величина, з легкістю міняємо її на грибну, м’ясну, сирну або овочеву, в загальному, на те, що є в холодильнику.

Смачного!