Салат на зиму з рисом і овочами – рецепт з фото крок за кроком

опис

Салат на зиму з рисом і овочами може виступати не тільки як закуска, але і стати одним з гарнірів, так як блюдо виходить досить ситним завдяки вмісту в ньому рису. Такий салат можна подати і до святкового столу, і сім’ю за обідом нагодувати. Ну, а процес готування цієї страви дуже простий, в чому ви неодмінно переконаєтеся, скориставшись нашим рецептом з покроковими фото.

Овочі, які використовуються для приготування цього смачного салату ви можете вибирати самостійно, проте, класичний рецепт передбачає наявність цибулі, моркви, помідорів і солодкого болгарського перцю. Найкраще брати інгредієнти зі своєю власною грядки, так як вони не тільки більш корисні, ніж ті, які ви купите в магазині, але ще і мають більш стійкий і насичений смак.

Заготовивши на зиму кілька порцій такого овочевого салату з рисом, ви зможете в будь-який момент подати його до столу, тим самим разнообразив його. Дуже добре виручає така закуска в моменти, коли гості нагрянули несподівано, тому немає часу щось готувати.

Так як додаткова стерилізація в даному рецепті не потрібно, все овочі зберігають свої корисні властивості, а смак їх залишається таким же насиченим і приємним. Салат з овочів і рису чудово поєднується з м’ясом, виступаючи в якості смачного гарніру, а також може бути чудовою закускою, яку дуже смачно їсти з хлібом. Для того щоб приготувати таке чудове блюдо в домашніх умовах, вам знадобиться необхідну кількість інгредієнтів, а також наш простий покроковий рецепт з фото. Рекомендації даного рецепта дозволять вам зробити процес готування страви простим і легким. Переконайтеся в цьому самі, почавши готувати на зиму салат з рису з овочами прямо зараз.

складові

Мал

(Довгозерний, 250 г)

помідори

(3 кг)

Солодкий болгарський перець

(1 кг)

Ріпчаста цибуля

(1 кг)

морква

(1 кг)

Рослинна олія

(1 ст.)

Цукровий пісок

(100 г)

Кухонна сіль

(2 ст. Л. З гіркою)

оцет

(9%, 50-100 мл)

кроки

  1. Спочатку підготуйте всі інгредієнти, які можуть знадобитися для приготування цього салату. Далі готування слід почати з помідорів: промийте їх перед початком готування, після чого видаліть плодоніжки і наріжте великими шматочками. Надішліть томати в блендер і подрібніть до однорідного пюре. Ви також можете скористатися і м’ясорубкою, проте стежте за тим, щоб шкірка теж була подрібнена.

  2. Після того як ви подрібніть помідори, їх необхідно буде перелити в глибоку сковорідку і поставити на вогонь. Додайте в томатне пюре цукор і сіль, доведіть до кипіння, після чого дайте суміші прокипеть ще близько п’яти або семи хвилин на середньому вогні.

  3. Морква теж необхідно попередньо вимити, зняти шкірку і натерти на тертці дрібною соломкою. Ви також можете скористатися кухонним комбайном, якщо у нього є така функція. Морква не повинна перетворитися в кашу, тому блендером краще не користуватися.

  4. Подрібнивши необхідну кількість моркви, пересипте її в сковороду до томатної масі, щоб овочі гасилися разом. Залиште їх і перейдіть до очищення цибулі.

  5. Цибулю очистіть від лушпиння, наріжте на половинки, після чого подрібніть півкільцями. Якщо є спеціальна насадка на кухонному комбайні, скористайтеся нею для подрібнення цибулі.

  6. Нарізавши цибулю кільцями, відправте його до інших овочів в сковороду, перемішавши всі інгредієнти, які в ній знаходяться.

  7. Болгарський перець потрібно нарізати аналогічно моркви, тому ви можете користуватися тим же способом для нарізки цього овоча, яким ви подрібнювали морквину. Не забудьте попередньо вимити перець, очистити його від насіння і видалити плодоніжки.

  8. Дрібно нарізану соломкою перець теж всипте в каструлю до овочів, після чого можете грунтовно перемішати всі продукти і довести суміш до кипіння.

  9. Рис в сковороду потрібно всипати ще сирий, проте не забудьте гарненько промити його кілька разів, щоб вода після його промивання перестала бути каламутній, інакше інгредієнт в салаті буде злипатися і формуватися в грудки.

  10. Додайте в ємність рослинне масло, знову перемішайте інгредієнти і тушкуйте їх на середньому вогні, накривши кришкою, протягом сорока хвилин. Спробуйте блюдо на сіль, а в разі, якщо її не вистачає, додайте по своєму смаку. Також за п’ять хвилин до кінця варіння додайте оцет, перемішайте суміш, проваріть ще кілька хвилин, після чого вимкніть вогонь і залиште настоюватися.

  11. Тим часом простерилизуйте банки, в яких будете закривати салат з овочів з рисом на зиму. Можете простерилізувати їх в духовці або ж скористатися стандартним способом, провівши стерилізацію на пару. Кришки теж повинні бути стерильними, тому проваріть їх кілька хвилин в окропі.

  12. Готовий салат накладайте в банки і закривайте кришками. Зберігати його можна в погребі чи холодильнику. Смачний салат з рисом і овочами на зиму готовий.

    Смачного!