Салат з огірків на зиму “Зимовий король”, коронні рецепти

Швидкий, дешевий спосіб заготівлі пізніх огірків на зиму. Соковиті овочі та зелень зберігають всі свої корисні якості і стануть прекрасною добавкою до повсякденного раціону холодної, зимової пори. Така закуска – данина іде лету з його смарагдовими огірочками і запашної молодою зеленню.

Рецепт приготування «Зимового короля» без стерилізації

Необхідні продукти для заготовки яскравого салату:

  • п’ять кілограм огірків;
  • кілограм ріпчастої цибулі;
  • триста грамів зеленого листя кропу;
  • півсклянки столового оцту;
  • п’ять великих ложок цукрового піску;
  • дві великі ложки кухонної солі;
  • чорний перець горошком – за смаком і бажанням.

Приготування вітамінної закачування:

  1. Зрізати у огірків кінчики з обох сторін, замочити на годину в холодній воді.
  2. Нарізати підготовлені овочі кружальцями середньої товщини.
  3. Почистити і вимити цибулю, пошінковать півкільцями.
  4. Змішати цибулю і огірки в великому тазу, попередньо посоливши, залишити на годину, щоб овочі пустили достатню кількість соку.
  5. Зелень промити під краном, порубати ножем дрібно, змішати з овочами у великій ємності.
  6. На дно великої каструлі влити оцет, покласти цукровий пісок і чорний перець.
  7. Викласти в маринад різані овочі, перемішати.
  8. Поставити на вогонь, варити до зміни огірками початкового кольору.
  9. За цей час підготувати тару і кришки для консервування, попередньо простерилізувавши їх на водяній бані.
  10. Викладати готовий «Зимовий король» щільно в банки, заливаючи попутно маринадом.
  11. Відразу ж закатати, поставити банки на кришки, накрити теплою ковдрою.
  12. Через добу готовий салат з огірків «Зимовий король» прибрати на тривале зберігання у відповідний для цих цілей місце.

Салат «Зимовий король» з рослинним маслом

Такий салат готується дуже швидко і не вимагає стерилізації, завдяки консервирующим властивостями рафінованої олії.

Необхідні продукти та спеції:

  • п’ять кілограмів молодих огірків;
  • кілограм ріпчастої цибулі;
  • триста грам зеленого кропу;
  • півлітра будь-якого рафінованої олії;
  • півсклянки столового оцту;
  • п’ять великих ложок цукрового піску;
  • дві великі ложки кухонної солі;
  • три лаврових листки.

Приготування вітамінного салату на зиму:

  1. Зрізати у огірків кінчики і замочити овочі в холодній воді на годину.
  2. Порізати огірки кружечками середньої товщини, посолити, залишити на годину.
  3. Почистити цибулю, промити в проточній воді, нашаткувати півкільцями.
  4. Змішати з відставленим огірочками.
  5. Через певний час, промити зелень, порубати ножем, додати до решти інгредієнтів.
  6. У велику ємність для варіння влити оцет і масло, всипати цукор і покласти лаврушку.
  7. Покласти заготовлені овочі в маринад, ретельно вимішати всю масу «Зимового короля» і поставити на вогонь.
  8. Довести салат до кипіння, тримати на середньому вогні до зміни кольору огірочків.
  9. Розкласти готову закачування в стерилізовану тару, стежачи, щоб овочі були покриті маринадом.
  10. Відразу ж закатати пропареними кришками і перевернути догори дном.
  11. Тепло укутати готовий «Зимовий король», після повного охолодження прибрати на зберігання в прохолодне місце.