Салат з патисонів на зиму – простий рецепт приготування з фото

опис

Салат з патисонів на зиму – чудовий вибір для тих, хто дуже часто зустрічає нежданих гостей. Такий салат зручний тим, що його досить просто відкрити і висипати в підходящий посуд, щоб подати до столу. Ця закуска обов’язково урізноманітнює ваш святковий стіл, а ваші гості будуть захоплені її смаком.

Принадність такої заготовки в тому, що її можна запросто подати до столу як окрему закуску, але ще можна додати салат з патисонів до складу будь-яких інших страв. Вона чудово поєднується з різними гарнірами, а також з м’ясом та іншими закусками.

Такий салат з патисонів можна приготувати і по-корейськи, додавши туди приправи і морква, якщо вам того хочеться. В цілому ж, закуска і без цього виходить дуже смачною і ароматною, просто пальчики оближеш!

Для того щоб зробити смак закуски з патисонів максимально ніжним, необхідно використовувати найсвіжіші овочі. Крім того, патисони обов’язково повинні бути молодими, так як в них не тільки міститься більше корисних мікроелементів. М’якоть молодих овочів більш пружна і соковита, що позитивно позначиться на смаку всього блюда в цілому. А щоб приготувати його самостійно, вам може знадобитися кілька вільного часу, а також наш покроковий рецепт з фото-підказками, в якому ви знайдете всі основні рекомендації, які допоможуть вам зробити процес готування салату з патисонів в домашніх умовах на зиму простим і швидким.

складові

патисони

(2 кг)

Перець чилі

(3 шт.)

Ріпчаста цибуля

(Великий, 3 шт.)

Лавровий лист

(2 шт. В банку)

Перець духмяний горошок

(2 шт. В банку)

Цукровий пісок

(1 ст.)

Кухонна сіль

(2,5 ст. Л.)

оцет

(8%, 1/2 ст.)

кроки

  1. Перед початком готування патисони обов’язково потрібно вимити навіть незважаючи на те, що шкірку все одно потрібно буде зрізати. Промивши овочі, позбудьтеся від шкірки, а м’якоть почніть нарізати не дуже великими кубиками середнього розміру. Нарізані овочі складіть в глибоку ємність, а потім промийте водою гострий перець. Видаліть зелену плодоніжку і насіння, наріжте перчик маленькими шматочками, після чого пересипте його в тарілку до патисонам. Наступною справою очистіть від лушпиння головки цибулі, подрібніть їх будь-яким зручним для вас способом, відправте до інших овочів, а потім перемішайте все подрібнені інгредієнти в ємності.

  2. Простерилизуйте банки, в яких будете закривати салат з патисонів на зиму, і покладіть на дно кожної по одному лаврового листа і по кілька горошин запашного перцю, після чого в банки викладіть салат. Закип’ятіть воду, додайте в неї цукор з сіллю і оцтом, а коли суміш закипить, зніміть її з вогню і дайте постояти, щоб маринад охолов.

  3. Залийте холодним маринадом банки з салатом з патисонів, накрийте їх кришками і поставте на дно каструлі з гарячою водою, щоб додатково простерилізувати. Не забудьте застелити дно каструлі щільною тканиною. Стерилізують заготовки протягом п’ятнадцяти хвилин, після чого можете банки з окропу витягти і закатати стерильними кришками. Після цього салат з патисонів буде готовий до вживання або зберігання на зиму.

    Смачного!