Салат з помідорів, перцю, огірків на зиму – рецепт з покроковими фото

опис

Салат з помідорів, перцю, огірків на зиму – свіже, літня страва, яке можна дуже просто і швидко приготувати в домашніх умовах. Такий легкий овочевий салат можна їсти нескінченно, адже, крім того, що він дуже смачний, він ще й низькокалорійний. Будь-яку гарячу і холодну закуску відмінно доповнять консервовані овочі.

У приготуванні такого смачного салату кожна господиня може поекспериментувати, додавши щось себе. Будь-які спеції і овочі запросто можна включити до складу даної заготовки. Також з інгредієнтів цього покрокового рецепта з фото можна будь-які компоненти виключити. Якщо ви не любите, наприклад, цибуля, то додавати його в салат необов’язково. Зате його ви можете замінити морквою, капустою або тим овочем, який дійсно доводиться вам до смаку.

Із запропонованого кількості інгредієнтів вам вдасться законсервувати на зиму чотири літрові баночки оригінального салату. Цього обсягу цілком достатньо для першого разу, щоб в зимову пору року можна було і спробувати консервацію, і насолодитися нею.

Щоб в домашніх умовах правильно приготувати овочевий салат на зиму, необхідно суворо дотримуватися наведеної нижче технологічної інструкції з фото. У ній є підказки і рекомендації, які будуть дуже корисні в процесі приготування.

складові

огірки

(2 кг)

Солодкий болгарський перець

(1 кг)

помідори

(2 кг)

часник

(6 зубчиків)

Ріпчаста цибуля

(4 шт.)

кріп

(1 парасолька на банку)

петрушка

(2 гілочки на банку)

Чорний перець горошком

(5 шт. На банку)

Цукровий пісок

(2 ч. Л. На 1 л банку)

Кухонна сіль

(1 ч. Л. На 1 л банку)

оцет

(4 год. Л. На 1 л банку)

кроки

  1. Для початку добре промийте огірки і помідори. Потім овочі очистіть від непотрібних частин і наріжте такими часточками, як пропонується на наведеному нижче фото.

  2. Далі підготуйте цибуля і перець. З першого овоча видаліть лушпиння, після чого його подрібніть півкільцями. Другий овоч очистіть від нутрощів і порубати невеликими шматочками.

  3. Тепер доведіть до потрібного стану банки: ретельно вимийте і простерилизуйте. Потім на дно скляної тари покладіть парасольки кропу, подрібнені зубчики часнику, гілочки петрушки і горошини перцю. Після цього викладіть в банку шарами підготовлені огірки, цибуля, помідори і перець. Розфасовані овочі посипте необхідною кількістю цукрового піску і солі, а також полийте інгредієнти оцтом. Наповнені баночки повністю залийте окропом, накрийте кришками і помістіть в ємність з водою і застеленим дном для стерилізації. Обробляти заготовки слід не менше п’ятнадцяти хвилин.

  4. Простерилізовані баночки з овочами обсушити тканинним рушником і закрийте кришками за допомогою спеціальної закаточной машинки. Відставте консервацію в сторону до охолодження, а після віднесіть її в підвал на зберігання. Смачний консервований салат з огірків, перцю і помідорів на зиму готовий.

    Смачного!