Сливове пюре на зиму – фото рецепт приготування з цукром

опис

Сливове пюре на зиму стане гідним екземпляром в колекції ваших домашніх заготовок. Якщо ви жодного разу не пробували готувати на зиму найрізноманітніші фруктові пюре, то зараз саме час спробувати. Досить приготувати всього пару баночок для того, щоб оцінити їх і зрозуміти, чи сподобалося вам і вашим близьким таке частування. Можна заготовити даний асорті з найрізноманітніших пюре, а потім виділити ті, які сподобалися найбільше і зробити їх частиною сімейних рецептів на зиму. Виділяється таке сливове пюре, та й будь-яке інше теж, тим, що практично ідеально зберігає свій оригінальний смак і запах.

Покроковий фото рецепт допоможе вам швидко і просто розібратися з тим, як правильно готувати, закривати і зберігати таку зимову фруктову заготовку. Зливи досить соковиті, тому для готування пюре з них ми практично не будемо використовувати додаткову рідину. Це ж стосується і цукор, адже якщо сливи стиглі, то у них досить висока концентрація солодощі. Представленого кількості інгредієнтів вистачить на одну невелику баночку пюре. Консервація буде корисною, адже вітаміни в сливах зберігатися в достатньому обсязі, так як пюре ми не будемо піддавати тепловій обробці. Приступимо до заготівлі на зиму смачного і натурального пюре зі слив в домашніх умовах.

складові

Зливи

(500 г)

Цукровий пісок

(150 г)

вода

(50 мл)

кроки

  1. Підберіть для приготування пюре досить стиглі і великі, але ще щільні сливи. Ретельно промийте їх у холодній воді і видаліть плодоніжки в тому випадку, якщо вони є.

  2. Промиті сливи нарізаємо навпіл і акуратно витягаємо кісточки, половинки складаємо в окрему чисту і суху тарілку до подальшого використання.

  3. Ще трохи подрібнюємо половинки слив на чверті так, як показано на фото, а потім відправляємо в чашу блендера.

  4. Засипаємо до солодких часточок слив вказану кількість цукрового піску. Його обсяг, до слова, ви можете регулювати самостійно або не додавати взагалі, якщо вважаєте, що обрані вами сливи і без того досить солодкі. Заливаємо в чашу блендера також трохи чистої холодної води. Тепер включаємо не надто велику швидкість і поступово подрібнюємо всі інгредієнти, доводимо їх до стану однорідної густої маси.

  5. Перед тим, як розливати готове пюре по заготовленої тарі, його можна процідити на предмет щільних шкурок, які могли не повністю подрібнити. Фасуємо заготовку в невеликі стаканчики: так згодом буде зручно його розморожувати і використовувати. Відправляємо пюре застигати в морозильну камеру.

  6. Не рекомендується піддавати пюре вторинної заморожуванні, це може згубно позначитися на його смак, а також позбавити всіх вітамінів. Смачна і корисна заготівля для дітей і дорослих на зиму у вигляді домашнього сливового пюре готова.

    Смачного!