Смачна морква по корейськи – унікальні рецепти

Доповненням до будь-якої страви буде корейська морквина. Її можна придбати як в магазині (вже в готовому вигляді), так і зробити самому в домашніх умовах. Класичний рецепт корейської моркви вже давно почав набирати свою популярність, по результату деякого часу він почав змінюватися, тепер в рецепт почали входити додаткові інгредієнти, такі як соєвий оцет, кунжут та інші. Але все, ж класичний рецепт буде базою для будь-якого доповнення.

Морква по-корейськи досить насичена смаком і корисна. Корисна корейська морквина тим, що зміцнює стінки судин і покращує травлення. Такий вид закуски відмінно підійде і для тих, хто боятися набрати зайву вагу, але при цьому любить смачно поїсти адже калорійність корейської моркви лише 110 калорій на 100 грам закуски. Блюдо готуватися абсолютно недовго і дуже просто. Розгляньте кілька варіантів приготування корейської моркви і виберіть кращий рецепт для себе.

Класичний рецепт корейської моркви

Для того що б приготувати корейську моркву вам знадобиться:

  1. Морква – 500 грам;
  2. Оцет – 2 ст.л .;
  3. Рослинна олія – ??100 мл .;
  4. Цукор – 2 ст.л .;
  5. Сіль – 1 ч.л .;
  6. Чорний перець-1 ч.л .;
  7. Коріандр – 1/3 ч.л .;
  8. Часник – 4 Чупринки.

Готуємо моркву по-корейськи:

  • Морква помити, почистити;
  • Натираємо моркву на спеціальній тертці продовгуватими смужками;
  • Морква посолити, додати цукор;
  • Приправлену морква коштує добре пошамкать руками, що б вона пустила трохи соку;
  • У миску до морквині кладемо чорний перець, коріандр і наливаємо оцет;
  • Часник варто очистити від лушпиння і розім’яти на чеснокодавилке або натерти на дрібній тертці;
  •  У тарілці з морквою варто зробити поглиблення і покласти туди подрібнений часник;
  • Рослинна олія коштує налити в чашці і розігріти на притому;
  • Морква з усіма спеціями варто накрити зверху тарілкою (так би мовити поставити під прес);
  • Поставте в холодильник на 9 годин, а краще до наступного ранку нехай тарілка з морквою під пресом простоїть в холодильнику.

Коріандр краще купувати в зернах і потім самостійно подрібнювати в ступці або млинку для перцю. Оцет можна використовувати як звичайний шести відсотковий, так і винний або яблучний. Масло можна лити як соняшникова, так і кукурудзяна.

Рецепт приготування корейської з використанням готової приправи

На даний момент розвитку рецепта корейської моркви, яка так всім полюбилася, можна придбати в магазині готову приправу для моркви.

Для приготування вам знадобиться:

  1. Морквина – 1 кг;
  2. Готова приправа – 1 упаковка (можна за смаком);
  3. Оцет – 3 ст.л .;
  4. Часник – 6 зубчиків;
  5. Рослинна олія – ??150 мілілітрів.

Спосіб приготування:

  • Морква варто помити і очистити;
  • Натріть моркву на спеціальній тертці, намагаючись робити смужки довшими;
  • Висипати в морква готову приправу і ретельно все перемішайте;
  • Залиште перемішану морква з приправою на 15 хвилин;
  • в залізній тарілці змішайте рослинне масло і оцет і поставте на вогонь, доведіть до кипіння;
  • Влийте отриману гарячу суміш до морквині і перемішайте;
  • Накрийте морква кришкою або тарілкою і поставте в холодильник на 4 години або на ніч.

При бажанні можна додати зерна кунжуту, на вищевикладений рецепт можна додати 1 пачку кунжутного зерен.

Рецепт корейської моркви з додаванням цибульного смаку

Для приготування страви вам знадобиться:

  1. Морквина – 500 грам;
  2. Лук – 500 грам;
  3. Рослинна олія – ??150 мл .;
  4. Оцет – 2 ч.л .;
  5. Цукор – 1 ст.л .;
  6. Часник – 5 зубчиків;
  7. Червоний (перемиленний) перець – 1 ч.л .;
  8. Сіль – 1 ч.л.

Для приготування восьми порцій корейської моркви вам варто дотримуватися наступних вказівок:

  • Наріжте цибулю на четвертинки (відкладіть);
  • Натріть моркву на спеціальній тертці довгими смужками;
  • Посоліть морква і перемішайте;
  • Залиште посоленную морква на півгодини;
  •  Додайте цукор і червоний перець, ретельно перемішайте;
  • Налийте в сковороду олію і покладіть в нього весь лук;
  • Лук варто обсмажити до темного золотистого кольору;
  • Після того як цибуля підсмажиться, приберіть його з масла (він вам більше не потрібний);
  • Дайте маслу охолонути, а потім влийте в нього оцет;
  • На чеснокодавилке измельчитечасник і додайте до моркви;
  • Ретельно перемішайте і накрийте морква зверху кришкою і поставте в холодильник на 6 годин.

Додаткові поради з приготування корейської моркви

  1. Для того щоб надати різноманітність смаку моркви можна використовувати наступні поради:
  • У розпечене масло варто додати 3-4 зубчики часнику, перед тим як вливати масло в морква, часник коштує дістати (більше він не знадобиться);
  • До рослинній олії, коли воно розігріється можна додати чорний або червоний мелений перець (можна додати перець горошком, але перед тим як ви будите заливати масло в морква його варто прибрати);
  • В масло можна так само класти коріандр або кунжут.

При високих температурах в рослинному маслі перераховані вище компоненти більш розкривають свій смак і передають аромат смаку рослинній олії.

  1. Глютомат натрію. Корейську моркву можна приготувати з додаванням глютомат натрію, просто посипавши його кристалами терту моркву. Такий спосіб приготування корейської моркви використовують в магазинах. Але використовувати таку приправу для поліпшення смаку закуски краще не варто, адже вона приносить шкоди організму;
  2. Якщо смак моркви досить солодкий сам по собі, то від додавання цукру можна відмовитися;
  3. Для любителів запашного запаху чорного перцю варто вливати гарячу олію на перець, тоді він розкриє свій аромат, але, на жаль, при використанні такого способу перець втратить свої гіркі властивості;
  4. Для різноманітності в готовий салат можна нарізати і додати свіжу Кензо, так само можна додавати подрібнені волоські горіхи.

Смачний салат з використання корейської моркви №1

Для приготування салату вам знадобиться:

  1. Корейська морквина – 250 грам;
  2. Твердий сир – 150 грам;
  3. Куряче філе – 2 шт .;
  4. Помідори свіжі – 2 шт .;
  5. Солодкий жовтий перець – 1 шт .;
  6. Свіжий огірок – 1 штука;
  7. Зелена цибуля – 1 пучок;
  8. Майонез – за смаком.

Приготування смачного салату:

  • Куряче філе коштує відварити до готовності (дати охолонути);
  • Філе поріжте соломкою;
  • Огірки розріжте на навпіл і наріжте соломкою;
  • Наріжте часточками помідори;
  • Кружечками або півкільцями варто нарізати перець;
  • Покладіть всі інгредієнти в тарілку;
  • Додайте корейську моркву;
  • Сир натріть на крупній тертці;
  • Цибулю дрібно наріжте і додайте в салат;
  • Салат варто заправити майонезом і посолити (у відповідних випадках), ретельно перемішайте.

Цікавий і смачний салат з додавання корейської моркви №2

Калорійність такого салату становитиме 310 калорій.

Для приготування вам знадобиться:

  1. Печінка – 500 грам;
  2. Морква по-корейськи – 300 грам;
  3. Лук – 150 грам;
  4. Свіжі гриби (шампіньйони) – 400 грам;
  5. Оливкова олія – ??за смаком;
  6. Сіль за смаком;
  7. Майонез – за смаком;
  8. Кріп – за смаком;
  9. Молоко – за смаком.

На приготування у вас піде 20 хвилин.

Спосіб приготування салату з печінкою і корейською морквою:

  • Ріпчасту цибулю варто нарізати півкільцями;
  • Сиру печінку очистіть від плівок, наріжте соломкою і замочіть в молоці;
  • Лук обсмажте в оливковій олії до напівготовності;
  • У цибулю варто додати печінку з молоком, посолити і згасити 10 хвилин (до повної готовності);
  • Обсмажте гриби так само на оливковій олії, до золотого кольору;
  • Дайте охолонути печінки, цибулі і грибів;
  • Змішайте всі інгредієнти, додайте корейську моркву і дрібно наріжте петрушку (відокремивши її від паличок);
  • Заправте салат майонезом.

Історія появи закуски з корейської моркви

Настільки популярна закуска з’явилася на наших столах досить давно. Дане блюдо абсолютно не має жодного відношення до Кореї, швидше за все про нього там навіть не чули. Даний рецепт з’явився від корейських іммігрантів, які жили в СРСР, при цьому корейці замінили пекінську капусту на настільки доступну в той час морква.

Такий домашній салат стане відмінним доповненням до будь-якої домашньої або покупної їжі. Їжте з користю!