Смородинове варення П’ятихвилинка – рецепт з фото із заготівлі в домашніх умовах

опис

Смородинове варення «П’ятихвилинка» готується швидко і дуже просто – це основні його принади ну і, зрозуміло, смак буде найдостойнішим. Смородина дуже багата вітамінами і неймовірно корисна для організму. Маленькі ягоди розміром з намистинки іноді трохи кислий, а іноді виходять дуже солодкими і навіть терпкими. Смак цілком і повністю залежить від їх кольору. Сьогоднішній покроковий рецепт з фото включає в себе чорну смородину в якості основного інгредієнта. Варення з неї виходить солодким і ароматним.

У домашніх умовах заготовити такий джем найпростіше. З продуктів нам знадобиться тільки сама свіжа смородина і цукор. Ці ласощі мажуть на хліб або подають до чорного несолодкого чаю. Ще його можна пристосувати як начинку для пиріжків або рулетів. Все залежить тільки від широти вашої фантазії. Що ж стосується самої готування, то процес дуже простий і не викличе ніяких питань.

Приступимо до створення смачного варення з чорної смородини на зиму!

складові

Чорна смородина

(10 склянок)

Цукровий пісок

(10 склянок)

вода

(1,5 склянки)

кроки

  1. Підготуємо потрібну кількість чорної смородини для створення варення. Варто зауважити, що пропорції цукру в приготуванні варення з червоної смородини будуть абсолютно іншими.

  2. Ретельно промиємо обраний інгредієнт, по можливості позбудемося зелених листочків і плодоніжок. Викладемо смородину в глибоку відповідну каструлю і засипом її цукром. Заллємо вміст каструлі заздалегідь нагрітою водою.

  3. Акуратно перемішуємо інгредієнти до тих пір, поки цукровий пісок не почне розчинятися у воді. Відправляємо каструлю на плиту і кип’ятимо смородину з цукром на середньому вогні.

  4. Продовжуємо помішувати інгредієнти, рідина доводимо до кипіння, варимо смородину в цукровому сиропі протягом 6-8 хвилин. Зовнішній її вигляд повинен бути схожим на той, що показаний на фото.

  5. Банки стерилізуємо на пару або будь-яким іншим зручним для вас способом. Розливаємо ще гаряче варення по банкам, закриваємо їх, охолоджуємо і відправляємо на зберігання в холодильник або комору. Смородинове варення «П’ятихвилинка» готове.

    Смачного!