Соки для Вагітних. Свіжовичавлені яблучний. Морквяний. Апельсиновий.

Свіжовичавлені соки – це продукт, який рекомендують приймати під час вагітності. І з усієї корисної їжі, дозволеної жінкам в цей відповідальний період, соки, мабуть, знаходяться серед найприємніших на смак і насичених за складом продуктів харчування. Також як існує крайня необхідність в споживанні клітковини у вигляді фруктів і овочів для повноцінного виношування плоду, існує і гостра потреба в прийнятті вітамінних соків, насичених мікроелементами, фруктозою і кислотами. Звичайно, необхідно виявити, які з фруктів особисто Вам протипоказані, наприклад, через яку хворобу, непереносимості або алергії, і тільки після цього приймати рішення вживати свіжовичавлені соки. Втім, навіть при наявності у Вас протипоказань, свіжовичавлені соки вживати доцільно, але з урахуванням обмежень в кількості і виборі виду фрукта або овоча.

Сік яблучний свіжовичавлений і вагітність.

Самим звичним з дитинства і найбільш поширеним в нашій місцевості є, звичайно ж, сік яблучний. Але навіть при всіх його достоїнствах потрібно бути обачною при виборі даного виду фрукта. Чому? З тієї причини, що він володіє високою кислотністю при низькій щільності складу. Як наслідок, жінкам «в положенні», що має такі захворювання як виразкова хвороба і гастрит в стадії загострення, панкреатит і деякі інші, краще уникати такого соку, особливо в чистому вигляді. Однак при обережному поєднанні з іншими овочевими або фруктовими напоями, він досить безпечний, і до того ж це дозволяє сприятливо розширити своє дієт-меню для вагітних. У складі свіжовичавленого яблучного соку знаходиться наступне різноманітність вітамінів: C, В, В2, Р, Е, А та інші; а також мікроелементів: калій, кальцій, залізо, магній, пектини, фруктоза і органічні кислоти. Свіжовичавлений яблучний сік показаний при залізодефіцитної анемії, серцево-судинних захворюваннях, хворобах нирок і при ожирінні.

На замітку: з обережністю потрібно приймати сік дині, в залежності від сорту.

Сік буряковий свіжовичавлений для вагітних.

Сік буряковий свіжовичавлений, мабуть, єдиний з усіх відомих соків має, крім доброчинних властивостей, до того ж і згубні особливості, які зникають при окисленні. Внаслідок цього, після приготування соку радиться відстояти фреш в холодильнику протягом приблизно години або двох годин. Звичайно, при цьому сік не потрібно накривати, тримати в скляній ємності з гранично можливим діаметром. Свіжовичавлений буряковий сік надзвичайно благотворно позначається як на здоров’я вагітної жінки, так і на розвиток плода. Це обумовлено численними цілющими властивостями даного фрешу. Наприклад, його природні антисептичні «здібності» дозволяють придушувати деякі інфекційні захворювання, а також запобігати розвитку патогенної мікрофлори кишечника, що в свою чергу надає допомогу в боротьбі з затримкою стільця і ??надмірною вагою. Буряк використовується для профілактики онкологічних захворювань, завдяки багатому вмісту природних антиоксидантів. А наявність в ній вітамінів групи В і заліза – для лікування анемії, тобто підвищується рівень гемоглобіну в крові. Природне присутність в свіжих коренях цинку і фосфору служить чудовою профілактикою рахіту у плоду, що розвивається вагітної жінки. Свіжовичавлений буряковий фреш, особливо в поєднанні з соком з моркви, активно застосовується в медичних дієтах при лікуванні гіпертонії, цинги, цукрового діабету та сечокам’яній хворобі. Для посилення смакових відчуттів, а також ефективності впливу на організм, непогано робити мікс соків, використовуючи для цього яблучний, морквяний, гарбузовий або гранатовий соки.

Сік морквяний свіжовичавлений для вагітних.

Одне з найвідоміших достоїнств соку морквяного є вміст у ньому незамінного вітаміну А, який легко засвоюється за умови одночасного потрапляння в організм молочних або рослинних жирів. Завдяки вмісту в коренеплодах каротинів, фіто, лікопіну, вітамінів групи В, пантотенової і аскорбінової кислот, флавоноїдів, антоціаніди і цукрів морква і свіжовичавлений сік з моркви здатний прискорювати обмінні процеси і метаболізм, покращує зір, підвищує апетит, регулює функцію печінки і нервової системи. Також морква застосовується в дієтах при гіпо – і авітамінозах, як наслідок, підвищуючи імунітет і життєву активність, а регулюючи вуглеводний обмін, забезпечує м’який проносний ефект, безпечний для вагітних жінок.

Виходячи з наведених даних, свіжовичавлений морквяний сік життєво необхідний для жінок виношують дитину, особливо на останніх тижнях терміну. Радиться випивати склянку фрешу, розведеного 1: 1 з водою, після їди 2-3 рази на день. Це сприяє епітелізації і активує внутрішньоклітинні окислювально-відновні процеси, що вкрай необхідно, щоб уникнути розривів і розтяжок, тому що підвищує еластичність тканин. Морква також багата такими мікроелементами як фосфор, калій, кальцій, цинк, залізо, йод, бор і фолієва кислота. Але варто повторитися, що для їх повноцінного засвоєння потрібно додавати в сік кілька крапель оливкової олії. Однак, на превеликий жаль цей чудодійний напій протипоказаний при ентеритах і виразкової хвороби шлунка.

Сік грейпфрутовий свіжовичавлений і вагітність.

Сік з плодів грейпфрута, втім, як і соки з інших цитрусових, дуже сприятливий для вагітних жінок. Так само корисний і сік з ананаса, хоча частіше використовують ананасовий сік для схуднення. Свіжовичавлений сік з грейпфрута підходить для жінок страждають варикозним розширенням вен, є хорошим кроворазжіжающім засобом для зниження тиску і при підвищенні температури тіла; володіє зміцнюючою дією при виснаженні нервової системи і для поліпшення сну. Грейпфрутовий сік має високий вміст органічних кислот, які сприяють поліпшенню травлення, а також включає калій, магній, вітаміни В1, В2, С, Е, К, Р, РР і інші. Однак при непереносимості цих кислот, грейпфрутовий свіжовичавлений сік краще замістити виноградним, яблучним або журавлинним свіжовичавленим соками.

Сік гранатовий свіжовичавлений для вагітних.

Свіжовичавлений сік граната має харчову цінність для вагітних, перш за все при недокрів’ї, підвищуючи рівень гемоглобіну, завдяки високому вмісту мінеральних речовин і мікроелементів, таких як кальцій, магній, калій, залізо, марганець і натрій. Сік граната містить велику кількість антоціанів, глюкози, фруктози, лимонної, яблучної, щавлевої органічних кислот, фітонцидів, таніну і азотистих речовин. Тому цей сік потрібно змішувати з іншими соками або кип’яченою водою. З свіжовичавленим гранатовим соком прекрасно поєднуються морквяний і буряковий соки. Він є хорошим збудником апетиту, стимулює секрецію підшлункової залози, покращуючи тим самим травлення. Гранатовий сік покликаний надавати жовчогінний, сечогінний, протизапальний і антисептичний ефект, а також значне знеболювальну дію. Тому він вважається високоефективним при інфекційних і застудних захворюваннях, при поганій згортання крові, атеросклерозі судин, аритмії, інфекційному гепатиті, а також при хронічному коліті і розладах шлунка.

Свіжовичавлений сік граната багатий на вміст вітамінами групи В, вітамінів С, Е, А, РР. Але знову потрібно відзначити протипоказання прийому цього напою при виразкових хворобах шлунка та 12-ти палої кишки, а також при панкреатиті.

Сік свіжовичавлений і вагітність.

Свіжовичавлений сік з апельсина, втім, як і інші соки з цитрусових плодів, поліпшує апетит, і благотворно діє як загальнозміцнюючий засіб, що, як наслідок, є прекрасною профілактикою простудних інфекцій. Завдяки вмісту в апельсиновому соку комплексу вітамінів і біологічно активних речовин, його вживання рекомендовано для профілактики і лікування гіповітамінозів і захворювань печінки, а внаслідок зміцнення капілярів і поліпшення кровообігу, сік цих цитрусових сприяє хорошому функціонуванню серцево-судинної системи та обміну речовин. Також завдяки наявності в апельсинах пектинів, прийом цього напою сприяє процесу травлення, підвищує моторну функцію товстого кишечника, в той же час зменшуючи в ньому процеси гниття.

Тільки в необробленому, тобто свіжовичавленому вигляді, апельсиновий сік має достатню кількість вітаміну А, вітамінів групи В, вітаміни С і Е; а також таких мікроелементів як калій, кальцій, фосфор, магній, залізо, мідь і цинк. Але слід бути обережними, так як при неконтрольованому вживанні соку може виводитися кальцій з організму і підвищуватися кислотність шлункового соку.

Фреші, тобто свіжовичавлені соки з фруктів і овочів, крім чудотворного складу і корисного впливу на організм вагітної жінки і виношуваної плода, мають цілої лінією інших чудових якостей. Свіжовичавлені соки ідеально підходять для розвантажувальних періодів, тому що діють без шкоди для здоров’я жінки і її ненародженої дитини, через наявність у складі всіх необхідних поживних речовин і відсутності небажаних складових, таких як жири і цукор. Тому регулярне вживання саме свіжих соків позитивно впливає не тільки на здоров’я матері тим, що позбавляють її від стрімкої збільшення у вазі через гормональні зміни, але і для дитини, тому що сприяє нормальному розвитку його центральної нервової системи, серцево-судинної системи і формування його мускулатури.

Цікаво буде зазначити, що соки з фруктів покликані виводити шкідливі й токсичні речовини з організму, а склад соків з овочів спрямований на харчування і відновлення клітин, будучи відмінним будівельним матеріалом. Окрім наведених і описаних вище напоїв, для вагітних незамінними є такі свіжовичавлені соки як гарбузовий сік, абрикосовий, томатний, журавлинний і лимонний. Одним з найбільш доброчинних і насичених живильними речовинами є свіжовичавлений сік з пророщеної пшениці. Всі компоненти фрешів прекрасно засвоюються клітинами організму, і як результат приносять жінці в «положенні» не тільки здоров’я, а й запас енергії, а також гарний настрій, що в період вагітності залишається актуальним явищем. Адже в період вагітності важливі соки для підвищення імунітету.

Звичайно ж, не потрібно забувати, що всі вищенаведені переваги соків відносяться тільки до їх свіжовіджатому станом. Куплені соки в пластикових упаковках вагітним жінкам взагалі не рекомендується вживати. Це може бути навіть небезпечним, тому що вони містять, як правило, цукор, лимонну кислоту і навіть ароматизатори. Тому не дивно, що стерилізовані соки з пакетів стають причиною збільшення маси тіла, причому не тільки у жінок, але і у дітей. А для такого відповідального періоду в житті жінки зайві кілограми не тільки не рекомендовані, але навіть протипоказані, тому що можуть викликати ускладнення під час виношування плоду, а також під час самих пологів. Однак ви можете подумати, що 100% -ний сік з пакетів досить натуральний і безпечний. Можливо, він менш шкідливий, але все-таки варто завжди читати склад напою на упаковці. І навіть якщо виробник там нічого не вказує на кшталт консервантів, все одно він пройшов термічну обробку, під час якої знищується до половини всіх вітамінів і поживних речовин. А тривалий термін зберігання вказує на те, що упаковка зсередини оброблена спеціальним хімічним складом, аж ніяк не найкориснішим для вашого організму і здоров’я вашого малюка. Щоб поставитися серйозно до перерахованих застережень, задумайтеся над тим, що навіть свіжовичавлені соки зберігати слід не більше півгодини, та й то тільки в холодильнику, в іншому випадку, він втратить до 40% -тов своїх цінних якостей. Тому для отримання всіх наявних в соку корисних властивостей рекомендується випивати його відразу після приготування, виняток становить тільки свіжовичавлений буряковий сік. Щоб не приводити до небажаних наслідків, все концентровані свіжовичавлені соки слід розбавляти остигнула кип’яченою водою, а надто кислотосодержащие споживати, користуючись соломкою.

Багато жінок можуть висловити свою незгоду з тим, що куплені в магазині фрукти і овочі не можуть бути нешкідливою основою для свіжих соків. З тієї причини, що їх найчастіше для тривалого зберігання і привабливого зовнішнього вигляду обробляють хімічними речовинами, які не змиваються звичайним способом. Однак існує підтверджене думку, що все гербіциди та інша «хімія» зосереджені в шкірці плодів, і при віджиманні соку не потрапляють в напій. Тому такий продукт залишається досить безпечним і більш корисним, ніж соки з пластикових упаковок. І, звичайно, в ваших інтересах, уважно стежити за придбанням якісних і безпечних фруктів і овочів.

Щоб свіжовичавлені соки завжди приносили позитивний ефект, строго дотримуйтеся кількісних рекомендацій, тому що при зловживанні їх можна викликати алергію, нудоту або іншу шкоду. Пам’ятайте, що сік не можна використовувати для втамування спраги, тому що прийом соку рівноцінний прийому їжі, а спрагу слід вгамовувати виключно питної негазованої водою!

Не можна приймати під час вагітності калиновий сік.