Соки при гастриті. Як правильно приймати. Профілактика лікування.

Свіжовичавлені соки з овочів і фруктів є непоправних чудодійним напоєм при великій кількості захворювань шлунково-кишкового тракту.

Свіжовичавлені соки: профілактика і лікування коліту (запально-дистрофічного ураження товстої кишки).

Особливо доброчинними при коліті є свіжовичавлені соки із зелені шпинату, огірків і буряка. Так як вони виключно щедрі на органічні і мінеральні сполуки, що сприяють спорожнення і відновлення функцій кишечника.

При порушенні моторної функції товстого кишечника, або спазматическом коліті, вельми дієвий свіжовичавлений сік червоної смородини. Рясне наявність пектинів чудово адсорбують і виводять гнильні бактерії з кишечника, зменшуючи застійні процеси і сприяючи протіканню травлення.

Як правильно приймати Cвежевижатий сік Червоної смородини?

Сік з ягід червоної смородини необхідно пити по 50 мл на добу. Його попередньо розбавляють водою кімнатної температури в співвідношенні 1: 4. Всі інші соки приймають по 100-120 мл за день і розводять теплою водою в пропорції 1: 2 або 1: 3. Тривалість прийому будь-якого свіжовичавленого соку становить приблизно 30-60 днів, проте завжди потрібно спостерігати за своїм персональним самопочуттям, в кожному позначеному епізоді. Неухильно таких заходів не випадкова, тому що є ймовірність алергічних реакцій.

Протипоказання прийому соку червоної смородини: гастрит, виразкова хвороба шлунка та дванадцятипалої кишки.

Уважно прочитайте ще про сік суниці і про сік кавуна, чи можна їх приймати при гастриті.

Свіжовичавлені соки: Профілактика і лікування виразкової хвороби.

Одним з класичних методів боротьби з рецидивуючою виразкою шлунка є систематичне застосування свіжовичавленого соку з капусти білокачанної. Особливість цього овоча полягає в тому, що в його складі дослідниками був виявлений противиразковий вітамін U. Сік з листя городньої капусти рекомендований для загоєння гнійних ран і виразок, а також для запобігання їх повторного появи. Його використовують для лікування виразкової хвороби шлунка і дванадцятипалої кишки, гастритів і колітів. Крім іншого сік з білокачанної капусти сприяє виведенню холестерину з організму і зайвої рідини, знижує вміст цукру в крові, а також ефективний у боротьбі з запорами. Сік капусти чудове косметичний засіб, тому що має омолоджуючу дію і виробляє болезаспокійливий ефект.

Як правильно приймати свіжовичавлений сік З листя білокачанної капусти?

Сік з капусти приймають по 100-120 мл 2-3 рази на добу. Дотримуючись звичної дієти, сік значно поліпшить стан вашого здоров’я, сприяючи загоєнню виразки. Тривалість прийому соку в середньому становить чотири тижні.

Протипоказання вживання соку капусти білокачанної: при гострих ентероколітах, підвищеної перистальтики кишечника, при схильності до спазмів жовчних ходів і спазмах кишечника, тому що може посилити спазми і викликати больові відчуття, через підвищений метеоризму.

Свіжовичавлені соки: Профілактика і лікування гастриту.

Гарбузовий свіжовичавлений сік є практично непоправних продуктом при гастриті з підвищеною кислотністю шлункового соку. Завдяки унікальному поєднанню вітамінів, мікроелементів, амінокислот, мінеральних солей, білків і ферментів, гарбузовий сік ефективно використовується при порушенні функції шлунково-кишкового тракту і обміну речовин, при захворюваннях серцево-судинної системи, печінки і нирок. Гарбузовий сік сприяє виведенню з організму хлористих солей, має заспокійливий ефект, сприяє желчеотделению, знижуючи кислотність шлункового соку, удосконалює роботу шлунково-кишкового тракту.

Як правильно приймати Гарбузовий свіжовичавлений сік?

Прийом соку обмежується 100-120 мл одноразово в день протягом 10 днів.

Протипоказання прийому свіжовичавленого гарбузового соку: індивідуальна непереносимість.

Підняти ступінь кислотності шлункового соку при гастриті зі зниженим показником кислотності можна використовувати свіжовичавлені соки з м’якоттю, такі як яблучний, грушевий, апельсиновий, виноградний і лимонний. А в числі овочевих свіжих соків – це сік зі шпинату, буряка і огірків, цибулі, капусти, болгарського перцю і часнику. Всі вони спрямовані на активування інкреції шлункового соку.

Як правильно приймати соки При гастриті зі зниженою кислотністю?

Приймати слід по 50 мл соку тричі на день протягом 1-2 місяці.

Протипоказання при прийомі свіжих соків при зниженій секреції: геморагічний ерозивний гастрит, виразкова хвороба шлунка та дванадцятипалої кишки.

УВАГА! Для припинення прийому або змін у формуванні сокової дієти головною ознакою є відхилення сприйняття смакових відчуттів знайомого напою. Це очевидний сигнал до того, що в даному складі корисними речовинами організм вже пересичений і вимагає скасування та заміни іншими елементами.

Прочитайте також про корисність сливового соку і про грушевому соку, про їх властивості.