Соління Асорті – заготівля овочів за рецептом з фото

опис

Соління «Асорті» можна дуже просто приготувати в домашніх умовах. Зазвичай ця закуска складається з таких продуктів, як помідори, огірки, кабачки, перці, капуста, морква і цибуля. У нашому рецепті ми вам розповімо про те, як приготувати соління асорті з цвітної і білокачанної капусти, а також із зелених помідорів, огірків, перцю, моркви і зелені.

Приготувавши такі соління, ви забезпечите себе на зиму джерелом вітамінів, адже овочі не підлягають термічній обробці, що дозволяє їм зберегти всі корисні речовини і вітаміни. Навіть після маринування овочі залишаються такими ж корисними і смачними.

Закуску з таких солінь можна запросто виставити на святковий стіл, так як вона буде доречна в будь-якій ситуації. Також засолені овочі підійдуть до будь-якого сімейного вечері, а їх калорійність досить невелика, завдяки чому таку смакоту можна їсти спокійно, не боячись за свою фігуру.

Приготувати на зиму соління «Асорті» можна на нашу рецептом з покроковими фото. Для цього вам потрібно виділити трохи вільного часу, а також дістати необхідні інгредієнти. До речі, найкраще, якщо овочі для заготовки були вирощені на вашому городі, а не куплені в магазині. У цьому випадку вони будуть смачніше і корисніше.

складові

Білокачанна капуста

(2 кг)

Кольорова капуста

(2 кг)

зелені помідори

(2 кг)

огірки

(2 кг)

Солодкий болгарський перець

(600 г)

гіркий перець

(200 г)

морква

(300 г)

селера

(1 пучок)

кріп

(Сушений, 2-3 гілочки)

часник

(20-25 зубчиків)

Кінза (коріандр)

(Насіння, 1 ч. Л.)

вода

(Скільки увійде)

Кухонна сіль

(Дрібна, 90 г на банку 3 л)

кроки

  1. Спочатку вам потрібно зібрати всі овочі і інші інгредієнти, викласти їх перед собою і переконатися в тому, що вам вистачає продуктів. В іншому випадку доведеться бігти в магазин за добавкою, що займають зайвий час. Щоб цього не сталося, запасайтеся необхідною кількістю інгредієнтів заздалегідь.

  2. Наступним кроком буде підготовка овочів. Їх необхідно ретельно вимити, а потім підготувати до засолюванні: перці позбавити від насіння, розібрати на суцвіття цвітну капусту, перець і моркву нарізати соломкою, а білокачанну капусту слід нарізати таким чином, щоб листочки не відходили від качана. Помідори залиште цілими.

  3. Тепер підготуйте чисту суху банку і викладіть в неї трохи зелені, зубчики часнику, а також необхідні спеції. Сіль на цьому етапі додавати не слід.

  4. Починайте викладати овочі шарами, між кожним шаром роблячи прошарок із зелені і прянощів. При цьому сильно утрамбовувати продукти не слід, особливо це стосується помідорів. Сильно м’які овочі не кладіть на дно банки.

  5. Далі слід приготувати холодний розсіл, до складу якого обов’язково повинні входити сіль, цукор і оцет. Якщо у вас немає часу і не хочеться довго чекати, поки соління будуть готові, можете залити їх гарячим розсолом, але холодний буде корисніше і смачніше.

  6. Залийте овочі розсолом і поставте на них гніт, в якості якого ви можете використовувати тарілку і бутель з водою. У такому положенні соління повинні простояти від восьми до дванадцяти днів, після чого ваша закуска «Асорті» на зиму буде готова.

    Смачного!