Соління цвітної капусти – фото рецепт приготування в банках на зиму

опис

Соління цвітної капусти на зиму в домашніх умовах займає всього два дні, а результат перевершує всі очікування. До того ж всі ці дві доби овоч буде засолюють самостійно, від вас лише потрібно до цього процесу його правильно підготувати. Процес підготовки включає в себе два етапи: подрібнення цвітної капусти для створення такого соління і приготування для нього розсолу. Крім цього вам необхідно ще буде подрібнити моркву і часник. Перший інгредієнт додасть солоної капусті ніжний відтінок, а другий – виразний смак і аромат. Як бачите, нічого складного в засолюванні цвітної капусти на зиму немає. Все гранично ясно і просто! Перевагою цього простого рецепту з фото і покроковою інструкцією є ще й те, що зберігати капусту в подальшому можна як в банках, так і в інших зручних ємностях.

Отже, перейдемо до готування!

складові

Кольорова капуста

(2 кг)

морква

(2 шт.)

часник

(2 зубчики)

зелень

(за смаком)

Лавровий лист

(5 штук.)

Чорний перець горошком

(7 шт.)

Кухонна сіль

(2 ст.л.)

вода

(2 л)

кроки

  1. Приготування смачного соління на зиму в домашніх умовах почніть з промивання цвітної капусти. Далі обсушити її рушником і розберіть на окремі суцвіття. Потім промийте і очистіть від верхнього загрубілі шару морква, після чого за допомогою фігурного ножа наріжте її великими шматочками.

  2. Утворені окремі капустяні суцвіття поділіть ще на кілька частин. Якщо «квіточки» чималі, то наріжте їх краще четвертинками і робіть це строго по їх ніжці.

  3. Тепер нарубані суцвіття цвітної капусти пробланшуйте в киплячій воді протягом трьох хвилин. Довше піддавати такому процесу овочі не варто. В іншому випадку, капуста стане занадто м’якою і несмачною. Пробланшировать овочі відкиньте на друшляк, а після помістіть їх для охолодження в холодну воду. Тепер зваріть розсіл. Для цього розчиніть у воді сіль і закип’ятіть отриману солону рідину. В процесі цього додайте в неї листочки лавра і горошини чорного перцю. Гарячий розсіл зніміть з плити, після чого остудіть його. Цим часом візьміть ємність, в якій будуть згодом засолюють овочі, і наповніть її шарами з наступних інгредієнтів: зелені, розрізаних часточок часнику, фігурно нарізаної моркви і охолоджених капустяних суцвіть. Також додайте в заготовку виловлені з розсолу горошини перцю і листочки лавра. Як зелені для засолювання капусти відмінно підійде петрушка і кріп. За бажанням, замість них можете використовувати сушену зелень селери.

  4. Далі залийте овочі остиглим розсолом. У тому випадку, якщо для його приготування ви використовували звичайну велику сіль, то заливати в заготовку розсіл рекомендується через марлеву тканину, тим самим його, проціджуючи, завдяки чому все не розчинилися сольові камені залишаються на поверхні марлі.

  5. Підготовлену заготовку притисніть відповідною кришкою, після чого обов’язково встановіть на неї важкий вантаж. Залиште засолені овочі в такому стані на дві доби при кімнатній температурі. За цей час капуста відмінно Просолов і після чого буде готова до використання.

  6. Через два дні перекладіть готову капустяну закуску в більш зручну ємність, а після перемістіть її в холодне місце для подальшого зберігання. На цьому етапі соління цвітної капусти в домашніх умовах завершено. Тепер не варто навіть сумніватися в тому, що зима буде точно смачною! Смачного!