Солоні огірки на зиму в банках – заготівля за рецептом з фото без оцту

опис

Солоні огірки на зиму в банках за цим рецептом з фото засаливаются в домашніх умовах холодним способом. Часу на їх засолювання таким шляхом відводиться лише три доби. За цей час свіжі овочі просолюється досить, після чого вони стають дуже смачними і хрусткими. Така домашня закуска дуже стане в нагоді для несподіваного візиту друзів, які ненароком прийдуть до вас в гості з міцними алкогольними напоями. У цьому випадку якраз буде час дістати з запасів консервовані солоні огірочки.

Як ви вже могли помітити, ми пропонуємо закрити на зиму хрусткі гострі огірки без використання оцту. В даному випадку він абсолютно не потрібен, тому що і без його додавання огіркова консервація в зберіганні не вибаглива. Однак, щоб домогтися такого результату, а саме щоб солоні огірки після консервування в банках не помутніли і не стали раптом м’якими, слід солити їх строго за наведеною нижче покрокової інструкції з фото. Також ми гарантуємо і те, що після консервації поверх овочів не утворюється неприємний білий наліт, що дозволить зберігати їх при будь-якій температурі протягом року. Однак не варто забувати, що знаходиться в холодильнику відкрита банка таких огірків вже може зіпсуватися і через один місяць, причому зовсім не важливо, який кришкою при консервуванні вони були закриті: залізної або пластмасовою закручується.

Отже, приступимо до готування!

складові

огірки

(Скільки увійде в банку)

вода

(1 л)

Кухонна сіль

(60 г)

кріп

(90 г)

часник

(6-7 зубчиків)

корінь хрону

(20 г)

гіркий перець

(Червоний, 1/4 стручка)

листя смородини

(10 шт.)

листя вишні

(10 шт.)

Чорний перець горошком

(за смаком)

Естрагон (тархун)

(1 гілочка)

дубове листя

(1 шт.)

кроки

  1. Для початку потрібно вивести з огірків всю гіркоту. Для цього їх потрібно ретельно вимити і помістити на кілька годин в холодну воду. Тим часом слід помити і обсушити банки, після чого на їх дно необхідно помістити всі спеції, які вказані в цьому простому рецепті. Потім слідом за спеціями варто відправити в банки вимочені огірки. Їх потрібно утрамбувати в тару вертикально і постаратися вмістити їх в неї якомога більше. Тепер приготуйте для овочів розсіл, після чого наповніть їм все банки з огірками. Для створення розсолу потрібно лише фільтрована вода і кам’яна сіль, ці компоненти вам потрібно тільки з’єднати і все. Коли всі заготовки будуть підготовлені, не накриваючи кришками, помістіть їх у великій пластмасовий таз, який після приберіть в зручне місце.

  2. Банки з огірками повинні знаходитися в такому положенні протягом трьох діб. За цей час овочі встигнуть і побродити, і як слід засолити. Однак також в процесі бродіння поверх заготовок почне утворюватися і піна, яку обов’язково потрібно періодично знімати. Після закінчення трьох днів злийте заграв розсіл в окрему ємність і закип’ятіть його.

  3. Овочі розфасуйте по банкам, після чого залийте їх киплячим розсолом. Потім заготовки герметично закрийте кришками і залиште в кутку кімнати остигати. Після перенесіть їх в льох або в комору для зберігання. Зверніть увагу! Температура в коморі не повинна перевищувати п’ятнадцять градусів.

  4. Домашні солоні огірки на зиму в банках готові! Використовуйте їх при будь-якому випадку і пам’ятайте, що термін зберігання такої заготовки не перевищує одного року, так що намагайтеся вжити консервацію вчасно.

    Смачного!