Страви з курки: Курячі ніжки і крильця бон бон запечені в духовці

Страви з курки зайняли в нашому повсякденному житті одне з головних місць на столі. Я думаю, що чи не знайдеться такої сім’ї, де б не готували страви з курки. Різноманітність страв з курки вражає, а хочеться щось смачненького і неординарного приготувати, щоб і в свята себе порадувати.

Сьогодні будемо готувати ніжки і крильця бон-бон, запечені в духовці, на мій погляд, це відмінне доповнення до святкового столу.

1. Курячі ніжки бон бон, запечені в духовці з картоплею

2. Крильця бон бон в сметанно-часниковому соусі

 Курячі ніжки бон бон, запечені в духовці з картоплею

Нам потрібні:

  • 1 кг курячої гомілки
  • 1-2 моркви середнього розміру
  • 1 шт ріпчастої цибулі
  • 1 солодкий перець
  • 1/2 ч.л. каррі
  • італійські або прованські трави за бажанням
  • 1 кг картоплі
  • 1-2 зубки часнику
  • рослинна олія
  • 1 шт лаврового листа
  • 20 г вершкового масла
  • сухарі для присипки форми

Для маринаду №1

  • 1 апельсин
  • 1,5 ч.л. спецій
  • 1 зубок часнику
  • сіль, перець чилі за смаком

Для маринаду №2 (духовка)

  • 1 ч.л. меду
  • 1 ч.л. соєвого соусу
  • 1 ч.л. кетчупу

приготування:

1.Голені миємо, обсушуємо на паперовому рушнику і вивертаємо, як рукавицю. Для цього підрізаємо, на верхньому кінці ніжки, шкурку і відокремлюємо м’ясо від кісточки, робимо це акуратно, щоб не пошкодити шкірку. Прибираємо також, тонку кісточку. З протилежного боку ніжки обрізаємо хрящову кісточку. Так проробляємо з усіма ніжками.

  

2. Готуємо маринад по 1 варіанту. Змішуємо спеції, часник видавлюємо в спеції і видавлюємо до них сік апельсина.

Ретельно перемішати і отриманою сумішшю натираємо ніжки, вимаківаем їх в маринаді, накриваємо кришкою і залишаємо на годинку – інший, для маринування.

3. Для начинки: морква натираємо на крупній тертці, цибулю і солодкий перець нарізаємо дрібними кубиками. Обсмажуємо на рослинному маслі, до готовності, а потім додаємо каррі, трави, лавровий лист і ще згасимо 3 хвилини.

4. Картоплю очистити від шкірки, промити і розрізати на 4-8 частин, залежить від розміру картоплі. Солимо, перчимо, видавлюємо часник, поливаємо трохи оливковою олією і перемішуємо.

5. Форму для запікання змащуємо вершковим маслом і присипаємо сухарями.

6. Ніжки фаршируємо начинкою: кладемо фарш в «рукавицю», закриваємо м’ясом.

Занурюємо низ в борошно і кладемо в форму,

обкладає картоплею навколо, поливаємо м’ясо соусом, і накриваємо фольгою.

7. Підготуємо маринад по 2 рецептом, змішавши всі інгредієнти.

8. Кладемо в духовку, розігрітій до 180 – 200 градусів на 50 – 60 хвилин. За 15 хвилин до закінчення запікання, знімаємо фольгу і змащуємо соусом по 2 варіанту. Поливаємо цим соусом періодично, поки ніжки не зарум’яняться. Подавати до столу з соусом.

 Крильця бон бон в сметанно-часниковому соусі

Нам потрібні:

  • 600 г курячих крилець, великих і м’ясистих
  • 2 ст.л. оливкового масла або соняшникової
  • 1 ч.л. солодкої паприки
  • сіль, перець чорний мелений за смаком

Для маринаду 🙁 для змазування)

  • 2 ст.л. сметани (майонезу)
  • 1 ст.л. кетчупу
  • 1 зубчик часнику

приготування:

За цим рецептом можна приготувати крильця двома способами: 1-й в духовці запекти, а 2-й обсмажити в маслі по-фритюрі.

1-й спосіб: крильця бон бон запечені в духовці

1.Крилишкі, як зазвичай, помити і обсушити. Обрізаємо нижні фаланги крила, розрізаємо інше крило.

Вивертаємо м’ясо.

2. Оливкова олія змішуємо зі спеціями, 

перемішуємо і змащуємо крильця соусом, накриваємо і залишаємо маринуватися 30 – 60 хвилин.

3. Деко застилає фольгою, злегка змащуємо олією і укладаємо крильця, відправляємо в духовку на 20 хвилин, температура повинна бути 200 градусів.

4. Поки запікаються крильця, підготуємо соус для змазування. Сметану або майонез змішуємо з кетчупом і подрібненим часником, старанно перемішуємо.

5. По закінченню приготування, виймаємо деко з духовки і змащуємо соусом крильця. Відправляємо в духовку ще на 15 хвилин, до зарум’янювання, потрібно стежити, щоб не підгоріли.

6. Подавати з овочевим гарніром, його, до речі, можна приготувати на цьому ж листі, сік то, залишився.

2-й спосіб – крильця бон бон смажені у – фритюрі

Нам потрібні:

  • спеції за смаком, які подобаються
  • борошно, сухарі для панірування
  • 0,5 л соняшникової олії
  • 2 яйця

Для начинки:

  • 1 шт цибулі ріпчастої
  • 1 шт моркви
  • 1 шт цукіні
  • 1 солодкий перець
  • 100 г волоського горіха

приготування:

1.Крилишкі обробляв, як і в 1-му способі, але використовувати будемо верхню фалангу. Маринуємо в тому ж соусі, що і 1-му способі, можна додати свої спеції, як кому подобається.

2. Овочі на начинку все дрібно нарізаємо і тушкуємо на сковороді, поки овочі будуть готові. Даємо охолонути.

3. Фаршируємо крильце начинкою, потім паніруємо в такій послідовності: борошно – яйце – сухарі.

4. Розігріваємо рослинне масло в каструлі і опускаємо запанірувати крило, обсмажувати 4 хвилини.

Складаємо в форму для запікання і відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів на 10 хвилин.

Смачного!