Страви з морського окуня: рецепти з фото прості і смачні

Мало хто знає про корисні властивості такої рибки, як морський червоний (рожевий) окунь, і готувати його також не вміють. Але – це питання не складний, сьогодні дізнаємося, як готувати страви з морського окуня, подивимося рецепти з фото прості і смачні, і вирішимо для себе, чи хочемо ми годувати домочадців цієї морською рибою.

Корисні властивості

Перелік вітамінів і мінералів, які містить м’ясо морського червоного окуня досить великий. Крім того, в його складі є таурин, здатний регулювати рівень холестерину, тому обов’язково готувати його потрібно періодично людям, що страждають підвищеним холестерином. Корисний він при гіпертонії, також рекомендований в меню сердечникам і страждають на атеросклероз.

Подивіться ще, чим корисна скумбрія, і як її можна приготувати просто і смачно.

Страви з морського червоного окуня

Рибу це можна всякими способами готувати – смажити на сковороді, запікати в духовці, тушкувати в мультиварці, на пару, солити, коптити і так далі. Дуже смачно виходить рожевий морський окунь на грилі, якщо збираєтеся на пікнік, захопіть з собою пару тушок цього цінного морського продукту. А ми зараз розповімо, як ще смачно можна його приготувати в домашніх умовах. І перший рецепт з фото крок за кроком у нас буде найкориснішим, тому як готувати ми його будемо в мультиварці з овочами, що значно підвищить цінність риби і овочів і їх смакові якості.

Морський окунь в мультиварці

Свою кухонну помічницю я дуже люблю, готую в ній часто і різноманітно. Страви в ній корисні і смачні виходять, експериментую щосили. Ось чоловік приніс окуня, і попросив якомога корисніше його приготувати. Я тут же зібрала овочі, чоловік почистив рибку, мультиварка напоготові. Починаємо?

Взяла я на 1 тушку окуня:

  • 2 кабачка
  • Пол вилочка маленького капусти
  • 1 цибулину
  • 1 морквину
  • (Можна ще картоплі додати для ситості)
  • Мало для смаження
  • Сіль перець
  • Ложка з верхом томат-пасти
  • 1 стакан води
  • Можна зелені додати (у мене не було)

В мультиварці, налив пару ложок олії, обсмажити цибулю з морквою.

Окунь нарізала, сіллю, перчиком присипала.

Кабачки в кубик подрібнити і в чашу мульти відправила.

Туди ж відправила нарізану капусту.

Розвела воду з томатом.

Залила овочі, сіль, перчик додала, все перемішала.

Настала черга рибки. Просто шматочки окуня виклала зверху на овочі. Закрила чашу мульти і в режимі Гасіння залишила на 45 хвилин. (Потужність моєї кухонної помічниці 700 Вт).

Через зазначений час все було готово, смачно і ароматно.

Як ще можна приготувати червоного морського окуня

  1. В духовці. Смачно вийде рибка, якщо її запекти в духовці з картоплею. Полити в кінці майонезом і посипати сиром тертим. Можна додати цибулю і помідори, саму рибку насікти, щоб соками потім в процесі приготування просочилася.
  2. Рибна солянка. Смачно буде додати відварене або копчене філе окуня в рибну солянку. Вона придбає пікантність і приємний смак.
  3. Тушкований окунь. Гасити можна цю рибку, застосовуючи різні добавки: виноградний або апельсиновий сік, часник, розмарин, сметану, імбир, гострий соус.
  4. Рибні котлети. З окуня вийдуть ніжні котлети, якщо ви додасте в фарш обсмажений цибулька, трохи масла вершкового, шпинат, гірчицю, каррі. А ще краще поєднувати його з філе лосося – смак приголомшливий виходить!
  5. смажений окунь. Дуже смачно філе окуня обваляти в паніровці з кунжуту і самим звичайним способом обсмажити в киплячому маслі. Приголомшливий смак!
  6. На пару – чудове дієтичне блюдо. Можна використовувати решітку від мультиварки, вниз викласти рис, залити 1: 3 водою, посолити, і поставити готуватися. Мало того, що рибка вийде дієтичної і ніжною, так рис ще просочиться стікає з неї юшечкой, і буде дуже смачно.

Ми вам розповіли, які страви можна приготувати з морського червоного окуня, і в чому його користь. Готуйте, радуйте домочадців.