Сухий посол огірків – рецепт заготовки в пакеті з фото рецептом

опис

Сухий посол огірків має на увазі під собою дуже простий і швидкий спосіб засолювання, який не забирає багато часу і сил. З цього фото рецептом вдається забезпечити себе дуже смачними свежепросольная овочами буквально за тридцять хвилин. Однак найголовніше – це те, що хоч на засолювання огірків таким способом і відводиться мало часу, овочі все одно виходять дуже смачними і неперевершеними.

Також ми рекомендуємо солити огірки в пакеті тільки зі свіжою зеленню, тому що сухий кріп і петрушка практично ніяк не вплинуть на аромат ваших смачних овочів. Краще буде, якщо і кріп, і петрушка будуть зібрані для цієї мети з вашого особистого городу.

Крім переваг, у цього покрокового рецепта з фото є і один незначний недолік і полягає він в наступному: сухий посол огірків не призначений для зимових запасів, тобто, солити овочі на зиму заздалегідь таким способом не рекомендується. Однак це важко назвати недоліком, тому що як вже і говорилося раніше, на засолювання огірків за цим рецептом відводиться всього півгодини, та й запастися такими овочами можна в будь-який час року. Це означає, що і взимку нічого не завадить, щоб приготувати таку смачну хрустку закуску в домашніх умовах.

Отже, приступимо до готування!

складові

огірки

(6 шт.)

часник

(6 зубчиків)

кріп

(1 пучок)

Кухонна сіль

(за смаком)

кроки

  1. В першу чергу, вам потрібно визначитися з вибором зелені для засолювання огірків. Ми рекомендуємо використовувати свіжий кріп, а саме, його парасольки. Також для створення огіркової закуски не завадить і петрушка, так що, якщо вона у вас є, то сміливо її можете використовувати для цієї мети. Головне – обов’язково гарненько промийте всю обрану зелень, після чого просушіть її тканинним рушником.

  2. Тепер займіться безпосередньо огірками. Їх, звичайно ж, спочатку промийте, а після відокремте овочі від Попок з двох сторін. Якщо ви вибрали великі довгі плоди, то обов’язково поділіть їх ще й на дві частини.

  3. Потім кожну частину огірків разрежьтевздовж, після чого одну отриману огіркову половинку занурте в сіль м’якоттю вниз. Скільки має виявитися на овочах солі – залежить лише від вас! Ступінь солоності залежить безпосередньо від ваших власних смакових уподобань.

  4. Далі візьміть другу частину розрізаного огірка і з’єднайте її з тієї половинкою, яка перебувала в солі. З допомогу рук розітріть овочі між собою, так, як показано на фото.

  5. Тепер підготуйте зубчики часнику, очистивши їх від лушпиння. Ми взяли на два великих огірка два часникових зубки, ви ж можете їх кількість і зменшити, і збільшити.

  6. Підготовлений часник подрібніть. Його можна або порізати великими шматочками, або видавити через спеціальний прес.

  7. На цьому етапі візьміть поліетиленовий пакет і помістіть в нього підготовлені огірочки з сіллю. Також між огірковими шарами намагайтеся помістити зелень і часник.

  8. Наповнений пакет зав’яжіть на міцний вузол і не забудьте залишити в ньому при цьому трохи повітря. В принципі, ви вже можете помістити пакет з закускою в холодильник. Однак в такому випадку, свежепросольная огірки будуть готові не менш, ніж через дванадцять годин.

  9. Щоб овочі змогли дійти до готовності за півгодини, то на цьому етапі їх ще не можна відправляти в холодильник, тому що з ними ще потрібно в такому випадку провести кілька цікавих процедур. Візьміть зав’язаний пакет з огірками і потрясіть його. Робіть це енергійно, щоб всі овочі в підсумку були пересипані сіллю.

  10. Далі помістіть заготовку в підходящу ємність, щоб розсіл, який буде утворюватися в процесі засолювання, якщо буде протікати з пакета, то в неї.

  11. Тепер відправте ємність з закускою в холодильник на півгодини. Після закінчення цього часу овочі будуть повністю готові до вживання, так що сміливо можете починати готувати обід або вечерю.

  12. Приготовлені за коштами сухого засолу смачні огірочки підійдуть до будь-якого другого блюда. Їх навіть можна вживати в їжу в прикуску з італійської пастою. Виходить дуже смачно!

    Смачного!