Сушена яловичина – фото рецепт, як приготувати в домашніх умовах

опис

сушена яловичина – це відмінний варіант для тих, хто хоче зберегти м’ясо на тривалий термін. Додавши приправи і правильно засушивши м’ясний продукт, можна отримати смачну закуску і добавку до ваших страв.

Якщо ви не знаєте, що приготувати з сушеного м’яса яловичини, то варіантів, насправді, досить багато. Більшість господинь додають таке м’ясо в суп, куди також входять і сушені гриби. Також до страв з сушеної яловичини можна віднести запечену картоплю, сушена-тушковане м’ясо, а також різні гарніри.

Звичайно, сушену яловичину дуже часто можна зустріти в магазині і купити за порівняно невелику ціну, але ж куди корисніше буде продукт, якщо сушити його в електросушарці в домашніх умовах. Втім, якщо електросушарки у вас немає, ви можете скористатися і духовкою, правильно виставивши температуру і залишивши дверцята відкритими для вільної циркуляції повітря.

Калорійність сушеної яловичини становить 310 кілокалорій на сотню грамів продукту. При сушінні м’ясо зберігає всі свої смакові якості і більшість корисних мікроелементів, тому вам не варто хвилюватися про те, що після процедури яловичина втратить свій смак або аромат.

Сушена яловичина чудово підходить в якості закуски або легкого перекусу для тих, хто дуже часто знаходиться в дорозі. Таке м’ясо не псується дуже довго при будь-якій температурі, якщо не піддавати його вологості. А щоб воно не просто довго збереглося, але було ще й смачним, ми рекомендуємо вам скористатися нашим простим рецептом з покроковими фото, щоб правильно приготувати сушену яловичину на зиму в домашніх умовах.

складові

яловичина

(2 кг)

Кухонна сіль

(20 г)

Чорний перець мелений

(за смаком)

Соєвий соус

(за смаком)

кроки

  1. Для того щоб засушити яловичину правильно і смачно, попередньо її потрібно заморозити в морозильній камері. Досить буде потримати м’ясо в холоді близько години, щоб його текстура стала більш щільною і його було легше нарізати. Після цього дістаньте яловичину з морозилки і наріжте тонкими пластинами завтовшки не більш п’яти міліметрів. Видаліть всі жилки, після чого наріжте пластини на однакові прямокутні скибочки. Далі м’ясо необхідно підготувати до сушіння, замаринувавши його. Для цього змішайте в глибокій ємності сіль, перець і соєвий соус, залийте отриманою рідиною м’ясні скибочки, накрийте ємність кришкою і відправте настоюватися в холодне місце на дві доби, перемішуючи яловичину кожні дванадцять годин. Після того як необхідну кількість часу мине, дістаньте шматочки яловичини і викладіть їх на піддон електросушарки.

  2. Викладати м’ясо потрібно таким чином, щоб скибочки не торкалися одне одного, інакше після сушки ви можете отримати один суцільний лист сушеної яловичини. Виклавши скибочки на піддон, відправляйте його в сушарку. Температуру потрібно виставити 60-65 градусів, щоб м’ясо не засохло до стану деревної кори, але і не залишилося сирим усередині. Що стосується часу, протягом якого слід сушити яловичину, то оптимальний варіант – це вісім-дев’ять годин.

  3. Протягом процесу сушіння поглядайте на м’ясо, щоб не пересушити його, так як час сушки може варіюватися в залежності від марки і потужності вашої сушарки. Після того як яловичина прийме такий вигляд, як показано на фото, і перестане бути м’якою, можете вимкнути сушилку. Піддони слід витягти і дати м’ясу охолонути, після чого ви можете перекладати готову сушену яловичину в пакети або контейнери для зберігання на зиму. У холоді такий інгредієнт може зберігатися аж до півроку.

    Смачного!