Сушена малина – рецепт з фото, як заготовити на зиму

опис

сушена малина, на відміну від замороженої, зберігає більшу кількість корисних вітамінів. Все тому, що теплова обробка робить більш лояльний ефект на структуру ягід і їх зміст, тоді як заморозка більшою мірою збереже смак, але практично позбавить малину вітамінів. Сушена малина дуже широко використовується для приготування різних відварів і настоїв, корисних в будь-який час року для підтримки імунітету. Якщо її розм’якшити, а потім зварити з цукром, вона частково поверне свій натуральний смак: таку суміш можна використовувати для приготування десертів.

Покроковий фото рецепт в подробицях розповість про те, як правильно в домашніх умовах сушити малину. У даного процесу є деякі обов’язкові особливості, без яких сушка пройде неправильно і результат вийде зовсім інший. Корисні властивості ягід сушеної малини полягають саме в тому, що вони зберігають практично всі свої вітаміни і кислоти. Ідеальною така малина буде при застуді, діючи як жарознижуюче. Приступимо до заготівлі на зиму сушеної малини.

складові

малина

(1 кг)

кроки

  1. Підготуємо для створення цієї заготовки з малини необхідну кількість свіжих щільних ягід. У традиційному рецепті акцент робиться на те, щоб жодним чином не мити і не обробляти малину перед сушінням. Однак, сьогоднішня екологія не дозволить повною мірою дотримуватися оригінальному рецептом.

  2. Акуратно засипаємо ягоди в друшляк і промиваємо під проточною холодною водою, потім даємо вологи висохнути протягом 15 хвилин на сухому чистому рушник. Можна також просто залити малину водою і дати трохи настоятися.

  3. У форму електросушарки викладаємо ягоди так, як показано на фото. Кожна малина повинна лежати окремо і не стикатися з іншого: від цього залежить рівномірність сушіння ягід.

  4. Час сушіння малини цілком залежить від її розмірів: невеликим ягодам знадобиться до готовності приблизно 24 години, тоді як більші екземпляри будуть сушитися трохи більше часу. Визначати готовність ягід потрібно в такий спосіб: Колір малини потемніє, вона злегка зменшиться в розмірах, але її форма залишиться все така ж конусоподібна.

  5. Викладаємо ягоди в скляні банки, щільно закручуємо їх кришками і відправляємо зберігатися в сухе темне місце. Домашня сушена малина на зиму готова.

    Смачного!