Сушена полуниця – фото рецепт заготовки на зиму

опис

сушена полуниця має низьку калорійність і володіє масою корисних властивостей. На відміну від дуже агресивною заморозки фруктів і ягід на зиму, в процесі сушіння і теплової обробки інгредієнти практично не втрачають своїх вітамінів. Це дозволяє нам запастися усіма необхідними вітамінами на весь зимовий сезон. Як же можна використовувати сушену полуницю? Способів маса, плюс ваша власна фантазія. В першу чергу, з сушених ягід готують чудові чаї, компоти та інші напої. Подрібнену полуницю можна використовувати як інгредієнт для інших десертів.

Покроковий фото рецепт самим докладним чином розповість про те, як просто і швидко висушити полуницю самостійно. Використовувати для такої заготовки потрібно електросушарку, а з огляду на її відсутності духовку. Процеси висушування відрізняються і в спеціальній сушарці все пройде горазда простіше. Деякі висушують фрукти і ягоди і зовсім без додаткових приладів, просто залишивши шматочки продуктів доходити до потрібно кондиції самостійно. Ідеальна зимова заготівля з полуниці дозволить вам насолоджуватися смаком полуниці і літа всю зиму. Приступимо до заготівлі сушеної полуниці в домашніх умовах.

складові

Полуниця

(за смаком)

кроки

  1. Насамперед потрібно вибрати стиглі ягоди полуниці приблизно одного розміру, хоча цей пункт більше для педантів. В процесі висушування полуниці зменшиться в розмірах і її зовнішній вигляд не буде важливий абсолютно. Всю зібрану або куплену полуницю викладаємо в друшляк і добре промиваємо в холодній воді. Викладаємо полуницю сушитися на рушник, попутно видаляємо зелені плодоніжки. Підготовлену полуницю нарізаємо навпіл і розкладаємо на піддон сушарки так, як показано на фото.

  2. Обов’язково зверніть увагу на те, яка на смак полуниця вам попалася і майте на увазі, що якщо вона кисла, то процес висушування тільки зробить цю кислоту ще більш концентрованою. При бажанні полуницю можна підсолодити, опустивши в солодкий киплячий сироп, наприклад.

  3. Також є можливість засушити ягоди цілком, хоча це займе значно більше часу. При бажанні ви можете спробувати заготовити і таку полуницю на зиму.

  4. На електросушарці виставляємо приблизно 50 градусів і сушимо ягоди полуниці до готовності. Готове стан ви можете спостерігати на фото. Весь процес займає від 12 до 24 годин в залежності від того, яка попалася полуниця. Готовий продукт необхідно упакувати герметично для того, щоб ягоди зберігалися як можна довше, а потім заховати в сухе темне місце. Сушена полуниця на зиму готова, можна заварювати з неї чай.

    Смачного!