Сушені абрикоси – рецепт з фото покрокової заготовки на зиму

опис

сушені абрикоси – абсолютно дієтичний продукт, який можна подавати в якості самостійної закуски або використовувати для додавання в вівсянку, наприклад. Щоб докладніше розібратися в тому, чим же корисна така заготовка, необхідно визначити всі можливі способи збереження абрикосів на зиму. В першу чергу на думку спадають численні варення, вони дуже смачні, безумовно, але готуються досить трудомістким, та й виходять вже дуже калорійними. Залишається не так вже й багато варіантів: сушка і заморожування фруктів. Перший варіант використовують для того, щоб зберегти корисні якості продукту, а другий для збереження натурального смаку, запаху і форми. Перед приготуванням абрикосів на зиму обов’язково визначитеся зі своєю бажаною метою.

Теплова обробка найменш агресивно впливає на з’єднання, вітаміни і мікроелементи абрикосів, тому такий спосіб найбільш прийнятний в тому випадку, якщо ви взимку хочете насолоджуватися не тільки смачною заготівлею, але ще і дуже корисною. Покроковий рецепт з фото сьогоднішньої заготовки в подробицях опише вам процес висушування абрикос без кісточок в домашніх умовах в електросушарці. Такий підхід забезпечить вам мінімум витрачених на підготовку зусиль. Апетитні фруктові сушки будуть радувати всю зиму, з них можна буде готувати інші десерти або не менше смачні напої, наприклад, компоти. Приступимо до приготування на зиму сушених абрикосів без кісточок.

складові

абрикоси

(за смаком)

кроки

  1. Найчастіше сезон абрикосів дуже багатий на врожай, такі фрукти завжди в достатку, тому зібрати або придбати потрібну кількість цих фруктів вам труднощів не складе. Вже придбані апетитні фрукти насамперед необхідно добре промити в холодній воді, особливо в тому випадку, якщо збирали ви абрикоси над своєму саду. Далі потрібно розділити кожен плід навпіл і витягнути кісточку, яка в даному рецепті нам не знадобиться. При цьому ви сміливо можете використовувати ядра таких кісточок для приготування смачного абрикосового варення. Половинки викладаємо в глибоку миску для зручності.

  2. На даному етапі ми будемо заповнювати піддони сушарки підготовленими фруктовими половинками. Для цього кожну окрему половинку як би вивертаємо навиворіт так, як показано на фото і викладаємо на піддон. Намагайтеся викласти абрикоси так, щоб вони тільки торкалися одне одного.

  3. Насамперед виставляємо на сушарці температуру в 55-60 градусів і протягом наступних 3 годин сушимо абрикоси саме в такому режимі рівномірно.

  4. Через вже 7 годин інтенсивної теплової обробки абрикоси значно зменшаться в розмірі, а колір їх стане тільки трішки більш насиченою. Завдяки можливостям такої електросушарки вже готові сушені абрикоси практично не потемніють. У разі, якщо ви хочете сушити абрикоси без кісточок в духовці, вони, швидше за все, стануть куди більш темними.

  5. Весь процес приготування сушок з абрикосів забере у вас в середньому 14 годин, після чого продукт можна викладати в підготовлену тару і відправляти на зберігання в комору. До слова, зберігати таку заготовку найпростіше в жерстяних банках або в спеціальних мішечках з бавовняної тканини. Домашні сушені абрикоси без кісточок в сушарці на зиму готові.

    Смачного!