Сушений болгарський перець – фото рецепт, як приготувати на зиму в сушарці

опис

Сушений болгарський перець – це чудова заготовка на зиму, яку можна додавати в різні страви. Якщо ви правильно засушити продукт, він зможе зберігатися протягом декількох місяців, чого не скажеш про свіжий перець. Крім того, такий овоч завжди буде у вас під рукою, коли потрібно буде приготувати ту чи іншу страву.

Для того щоб засушити перець, необхідно спочатку відібрати плоди, які підійдуть для цього найкраще. Вам слід пам’ятати, що болгарський перець повинен мати досить м’ясисту м’якоть, яскравий насичений колір, а також тонку шкірку. Він повинен бути солодким і ароматним, щоб зберегти свій смак навіть після сушки.

Незважаючи на всі процедури, через які буде проходити болгарський перець, в його складі залишаться майже всі корисні вітаміни та мікроелементи, а зокрема вітамін С, А, РР і В, фосфор, залізо, натрій, магній, калій і цинк. У сукупності всі ці компоненти підвищують стійкість імунітету до атак вірусів, завдяки чому взимку ризик захворіти на застуду значно знижується.

Навіть в сушеному вигляді болгарський перець зможе запросто доповнити будь-перша страва, а також різні салати і гарніри. З нього запросто можна зробити лечо, заливши соусом, або просто пожувати в якості оригінальної закуски. Крім того, такий сушений болгарський перчик можна перетерти в приправу або подрібнити в пластівці.

Для сушіння перцю вам знадобиться звичайна овочева сушарка, але ви можете спробувати скористатися і духовкою або мікрохвильовою піччю. Звичайно, краще купити сушилку, так як такий кухонний гаджет напевно стане в нагоді вам в господарстві не один раз.

Щоб в домашніх умовах на зиму засушити болгарський перець, запасіться необхідними інгредієнтами, а також скористайтеся нашим простим рецептом з покроковими фото.

складові

Солодкий болгарський перець

(4 кг)

кроки

  1. Спочатку підготуйте болгарський перець, який ви плануєте засушити. Промийте його в проточній воді, а також перевірте на наявність дефектів або перезрілих частин. Ті овочі, які виглядають не дуже естетично, слід відкласти в сторону і використовувати для інших цілей. Нам потрібен цілий, стиглий і неушкоджений перчик.

  2. Промивши болгарський перець, починайте готувати його до сушіння. Для цього попередньо відріжте зелену головку овоча, щоб його зручніше було очистити.

  3. Потім болгарський перець необхідно буде розрізати навпіл і акуратно витягнути все насіння, а потім промити овочі зсередини. Нарізати на більш тонкі або маленькі скибочки болгарський перець не варто, так як його буде незручно сушити в такому випадку.

  4. Розкладіть перчик на широкій сітці, щоб дозволити волозі висохнути природним чином. Відправляти овочі в сушилку слід тільки в сухому вигляді, якщо ви хочете, щоб після сушки вони були хрусткими.

  5. Тепер вам потрібно скористатися електросушаркою. На її прутах акуратно розкладіть болгарський перець таким чином, щоб його скибочки не торкалися один до одного. Викладати треба блискучою стороною вгору.

  6. Сушити болгарський перець потрібно протягом трьох днів, щоб він встиг досить добре висохнути. Швидкість процесу сушіння цілком залежить тільки від вашої електросушарки. Іноді часу може знадобитися трохи більше. Готовий сушений болгарський перець починайте розкладати по ємностей для зберігання.

  7. Якщо ви збираєтеся зберігати овочі в банку, її потрібно закатати стерильною кришкою, наповнивши перцем до відмови. Також можна зберігати сушений перець в пакетах, які слід закрити повністю герметично, створивши всередині вакуум за допомогою спеціального пристрою. От і все. Сушений болгарський перець на зиму готовий!

    Смачного!