Сушений ківі – покроковий фото рецепт на зиму

опис

сушений ківі – це чудове частування для тих, хто любить фрукти і не хоче розлучатися з ними навіть взимку. Навіть після сушіння цей чудовий фрукт зберігає в собі велику частину корисних компонентів. Давайте розглянемо їх більш детально.

Почнемо з того, що калорійність сушеного ківі становить близько ста п’ятдесяти кілокалорій на сто грамів продукту, що є досить низьким показником для тих, хто дотримується дієти. Також до складу сушеного ківі входить велика кількість вітамінів, таких як А, С і Е. Користь такого інгредієнта очевидна для тих, хто страждає від парадонтита, так як при цьому захворюванні застосовується сушений ківі як профілактичний засіб. Крім того, завдяки вмісту в ньому кальцію, дуже корисно вживати такий продукт для зміцнення кісток і зубів.

Якщо регулярно вживати сушений ківі, то можна значно поліпшити мозкову діяльність і заспокоїти збуджену нервову систему, зміцнити сон і запобігти виникненню депресії. Що стосується шкоди, то нанести його такі ласощі може тільки в тому випадку, якщо у вас є алергія на цей продукт.

Використовувати такий інгредієнт ви можете як для прикраси пирогів, так і для приготування начинки для вашої випічки. Також сушений ківі можна їсти просто так, а ще він дуже добре зберігається в такому вигляді взимку.

Ви можете скористатися нашим простим поетапні рецептом з фото, щоб дізнатися, як правильно сушити ківі і як зберегти його на зиму таким же смачним і корисним. Процес сушіння не займе у вас багато часу.

складові

ківі

(за смаком)

кроки

  1. Перше, що вам необхідно зробити – купити ківі. Вибирати фрукт потрібно ретельно, так як він обов’язково повинен бути стиглий. Купивши недозрілий ківі і засушивши його на зиму, ви отримаєте досить кислувате частування, яке доведеться приправити цукром. Краще всього цього не робити, так смак сушеного ківі вийде більш реальним, а вітамінів в ньому залишиться більше. Купивши досить стиглий ківі позбавте його від шкірки і наріжте не сильно тонкими кільцями. Викладіть їх на піддон електросушарки так, щоб вони не торкалися одне одного.

  2. Увімкніть сушилку і залиште ківі сушитися на деякий час. Воно залежить від потужності вашого агрегату і від товщини шматочків ківі. В цілому сушка фруктів займає від п’ятнадцяти хвилин до години. При цьому вам необхідно контролювати процес постійно, щоб не пересушити фрукти. Готовий сухий ківі можете перекладати в контейнери або пакети і зберігати в сухому темному місці до потреби.

    Смачного!