Сушений кизил – фото рецепт приготування на зиму

опис

сушений кизил – це універсальний засіб як в кулінарії, так і в народній медицині. Відомо, що свіжі ягоди при тривалому зберіганні можуть втрачати свої корисні якості, тому зберігати їх взимку краще в сушеному вигляді. Щоб ви зрозуміли, наскільки корисним є такий продукт, ми хочемо детально розповісти вам про його корисні властивості.

У народній медицині сушений кизил дуже часто використовують як тонізуючий і сечогінний засіб, а також він допомагає якомога швидше вилікувати простудні та вірусні захворювання, які атакують наш організм взимку. Також нерідко в аптеці можна зустріти настоянку з сушеного кизилу, яку також можна запросто зробити самостійно в домашніх умовах. Її використовують як для прийому всередину в розведеному вигляді, так і для обробки суглобів.

Сушений кизил при регулярному вживанні покращує якість сну, підвищує апетит, а також сприяє зміцненню імунної системи. Але і на цьому його корисні властивості не закінчуються, адже такий інгредієнт можна використовувати в якості чудовою добавки до других страв і гарнірів!

Що стосується шкоди і протипоказань, то не рекомендується вживати його людям, у яких спостерігається виразка, гастрит, часті запори і емоційна нестабільність. Вагітним і годуючим жінкам вживати сушений кизил можна тільки після консультації з лікарем.

Щоб дізнатися про те, як правильно і швидко засушити кизил на зиму в домашніх умовах, ми пропонуємо вам звернути увагу на наш покроковий рецепт з фото, в якому ви знайдете безліч корисних рекомендацій.

складові

Кизил

(за смаком)

кроки

  1. Насамперед вам слід підготувати кизил, який ви маєте намір висушити. Вибирайте найбільш червоні плоди, так як вони містять більше корисних мікроелементів, а також відрізняються більш насиченим смаком і ароматом.

  2. Промийте свіжий кизил, очистіть його від сміття і викладіть на рушник, щоб волога з ягід скла. Після цього вам знадобиться електросушарка, на піддон якої потрібно викласти свіжий кизил тонким шаром. Закрийте кришку сушарки і залиште кизил сушитися в ній протягом шести годин.

  3. Регулярно поглядайте за процесом сушіння, щоб не пересушити ягоди. Коли вони будуть готові, ви можете пересипати їх в контейнер або поліетиленовий пакет, щоб простіше було їх зберігати. Додавати їх ви зможете в будь-яку їжу, а також робити на основі сушеного кизилу дуже смачні соуси.

    Смачного!