Сирний чізкейк


Сирний чізкейк з неймовірно смачною кремовою текстурою, в поєднанні з ніжним бісквітом і ароматом свіжої полуниці створює просто божественний смак.
Само приготування трудомістке, але цей тортик того варто.

Приготуємо основу для нашого чізкейку, а саме бісквіт на 2 яйця

  • До яйцям додаємо маленьку щепоточку солі і починаємо збивати міксером, спочатку на маленьких обертах, потім поступово їх збільшуємо.
  • Коли яйця зіб’ються до щільної пінистої маси, не припиняючи збивання по одній ложці додаємо цукор. Збиваємо масу до щільного глянсового стану і до збільшення обсязі в 3-4 рази.
  • У збиту яєчно-цукрову масу просіваємо борошно і акуратно втручаємося її лопаткою, віночком або ложкою.

  • Роз’ємну форму діаметром 24 см. Застилає папером для випічки, виливаємо в неї бісквітне тісто, розрівнюємо і ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів приблизно на 15 хвилин. До проби на суху дерев’яну паличку.
  • Готовий бісквіт дістаємо з духовки і прямо в форе даємо йому повністю охолонути.

За цей час приготуємо сирну масу для суфле

  • За допомогою блендера або кухонного процесора з гострими ножами змішуємо всі інгредієнти крім яєць. Змішуємо ДОВГО, поки маса не вийде пастообразной, гладкою і однорідною.
  • Додаємо яйця і коротко промешівают за допомогою блендера.

Збираємо і печемо чізкейк

У мене форма роз’ємна і є ймовірність того, що сирна начинка витече з щілин. Тому я свою форму обгорнув вогнетривкої плівкою (розрізаним рукавом для запікання), а також висоту бортиків я наростила за допомогою пекарської папери.

  • На бісквіт в підготовленій формі виливаємо нашу сирну масу.
  • Ставимо форму з майбутнім чізкейк в форму більшого діаметру попередньо налив туди гарячої води, з таким урахуванням щоб вода доходила до половини форми з чізкейк. По суті це водяна баня.
  • Ставимо в розігріту духовку. Випікатися чізкейк буде при 160 градусах приблизно 1 годину 40 хв. або 1 годину 50 хв. Средінку пирога повинна бути рухливою, але не рідкою. Якщо пиріг трохи струснути, то средінку колишеться.

  • Готовий чізкейк дістаємо з духовки. Форму з чізкейк витягаємо з форми з водою. Щоб чізкейк не потріскається під час охолодження, відокремлюємо його від бічних стінок форми за допомогою ножа.
  • Даємо охолонути протягом 3-4 годин і вже можна їсти. Або додатково прикрасити свіжою полуницею, залитої желе.

прикрашаємо торт

  • Полуницю нарізаємо пластинками і викладаємо поверх сирного суфле за принципом кладки черепиці або на Ваш смак.
  • Готуємо желе відповідно до інструкції, зазначеної на упаковці.
  • Коли желе майже охолоне і почне загусати поливаємо ним полуницю.
  • Ставимо торт в холодильник мінімум на 2 години, а краще на ніч щоб і желе добре застигло і сирне суфле стабілізувався.


Повинна сказати, що цей чізкейк на другу і третю добу набагато смачніше ніж в перший день.

Запевняю Вас, ви станете справжнім фанатом і шанувальником цього сирного торта!
ВІДЕО рецепт приготування сирного чізкейку:

Для бісквіта:

  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сіль – 1 гр.
  • Цукор – 50 гр.
  • Борошно – 60 гр.