Сироп з чорної смородини на зиму – фото рецепт приготування

опис

Сироп з чорної смородини на зиму, як і свіжі ягоди, багатий корисними мікрокомпонентами, які позитивно впливають на організм людини. У ньому міститься чимала кількість мінеральних елементів, а також дубильні речовини і органічні кислоти. Крім того, що домашній смородиновий сироп досить корисний, він володіє приголомшливим смаком і божественним ароматом.

Корисні властивості ягідного напою славляться тим, що в ньому містяться вітаміни, які благотворно впливають на імунну систему, а також сприяють поліпшенню роботи травної системи людини. Користь смородинового сиропу настільки велика, що такий домашній напій просто необхідно включити в раціон регулярного харчування.

Зробити сироп з ягід чорної смородини можна не тільки вручну, як в нашому фото рецепті, а також за допомогою соковарки. У такому випадку процес приготування домашнього напою помітно прискориться і практично не потребують вашого втручання.

Пропонуємо уважно вивчити покрокову інструкцію приготування корисного смородинового продукту в домашніх умовах і негайно приступити до його готуванні.

складові

Чорна смородина

(2 кг)

Цукровий пісок

(500 г)

вода

(300 мл)

кроки

  1. Щоб приготувати сироп з чорних ягід смородини в домашніх умовах в першу чергу необхідно відокремити все чорні ягідки від гілочок. Для прискорення цього процесу можна використовувати вилочку.

  2. Потім перебираємо смородину від зіпсованих ягід, хороші відразу викладаємо на друшляк. Після ретельно промиваємо їх і даємо стекти воді. Чисту смородину переміщаємо в глибоку миску.

  3. Далі тиснемо підготовлені чисті ягоди, скориставшись спеціальною товкачем. Зверніть увагу на те, що зі смородини не повинно вийти пюре, досить того, щоб ягоди просто лопнули.

  4. Тепер отриману смородиновий суміш викладаємо в глибоку ємність і заливаємо її необхідною кількістю води. Потім відправляємо каструлю на максимальний вогонь і чекаємо закипання. Після того як рідина закипіла, необхідно зменшити вогонь до середнього стану.

  5. Проварюємо ягоди протягом тридцяти хвилин. Таким чином вода почне випаровуватися і в кінцевому підсумку залишиться тільки смородиновий сік. Щоб ягоди в процесі варіння не почали пригорати, слід періодично суміш помішувати дерев’яною лопаткою.

  6. Отриману смородиновий масу необхідно процідити для відділення необхідного соку. Для цього беремо глибоку ємність, на яку встановлюємо дрібне сито, а вже його накриваємо вафельним рушником. Далі за допомогою ополоника поступово викладаємо масу на тканину. В кінцевому підсумку вдасться отримати ягідний сік повністю без м’якоті і опадів. На весь процес відділення соку піде близько чотирьох годин.

  7. Так як часу у нас більш ніж достатньо, саме час приступити до стерилізації тари для чудесного смородинового сиропу. Для цього закип’ятіть у великій каструлі воду і опустимо в неї підготовлені баночки і кришки для консервації. Таким чином обробляти їх потрібно протягом двадцяти хвилин. Через зазначений час оброблені баночки з киплячої води потрібно дістати, для цього можна скористатися спеціальними щипцями і поставити їх перевернутими шийкою вниз на застелений рушником стіл. З кришками вчинимо так само, як і з банками. Тільки їх необхідно викласти в чисту миску, яку також слід простерилізувати таким способом.

  8. Через чотири години повертаємося до готування домашнього сиропу. Через зазначений час вже відокремився весь сік, залишилося тільки акуратно віджати ягоди, щоб стекли останні краплі ягідної рідини. До речі, що залишилися ягоди викидати не варто, з них вийде дуже смачне варення або джем. Отриманий смородиновий сік переміщаємо на сильний вогонь і доводимо до кипіння. Потім додаємо в нього цукровий пісок і варимо сироп протягом п’ятнадцяти хвилин до повного розчинення цукру.

  9. Під час процесу варіння рідини обов’язково слід збирати утворюється пінку. Разом з нею ви приберете і залишилися бактерії.

  10. Далі готовий смородиновий сироп розливають по підготовлених баночках. Потім герметично їх закочує обробленими кришками. Закочені баночки виставляємо на застелений підлогу дном вгору і вкриваємо їх чимось теплим.

  11. Через добу домашній ягідний напій повністю охолов, а значить перемещаем дорогоцінні баночки в місце для зберігання зимових заготовок. Домашній сироп з чорної смородини на зиму готовий.

    Смачного!