Сироп з м’яти на зиму – покроковий фото рецепт

опис

Сироп з м’яти на зиму являє собою дуже корисну заготовку одночасно в декількох сферах. У кулінарії ароматний м’ятний сироп прекрасно доповнює багато страви, десерти, а також напої. Безумовно, такі ласощі необхідно в виготовленні деяких тортів, булочок, а також тістечок, пудингів та інших смачних солодощів.

Однак крім цього домашній м’ятний сироп є ще й досить корисним продуктом, тому він широко поширений в медичній сфері. Такий цінний настій з м’яти часто застосовують при будь-яких простудних захворюваннях, а також при проблемах зі шлунком, з чим він чудово справляється. Крім цього м’ятний сироп, приготований в домашніх умовах, благотворно впливає на нервову систему і назавжди позбавляє від безсоння. На цьому переваги домашнього трав’яного сиропу не обмежуються, по суті, їх дуже багато.

У домашніх умовах приготувати сироп з м’яти з даного простому фото рецептом зовсім нескладно. До того ж ми підготували досить зрозумілу покрокову інструкцію з фото, завдяки якій приготування корисної м’ятною заготовки пройде успішно. Зверніть увагу на те, що сироп, приготований в домашніх умовах, в результаті виходить не зеленого кольору, як продаються в аптеках, а скоріше бурштинового. Пов’язано це з тим, що під час процесу термічної обробки руйнуються речовини, що відповідають за зелений колір, які називаються хлорофілу.

Пропонуємо розпочати готуванні дивовижного м’ятного сиропу на зиму.

складові

м’ята

(Перцева, 50 г)

Цукровий пісок

(300 г)

вода

(250 мл)

кроки

  1. Для приготування м’ятного сиропу для однієї півлітрової баночки нам знадобиться один пучок м’яти, який обов’язково слід промити і дати йому час обсохнути природним шляхом.

  2. Після того, як м’ята висохла, необхідно відокремити все листочки від її гілочок. Решта порожні стебла нам не знадобляться, тому їх можна викинути.

  3. Листочки ароматної м’яти складаємо в емальований посуд. Потім закип’ятити в каструльці воду і заллємо нею підготовлену в мисці м’яту. Заповнену посуд накриваємо щільно кришкою і залишаємо її в такому стані мінімум на одну годину, можна навіть трошки більше дати часу м’яті настоятися. Таким чином, рідина вбере більшу частину прекрасного аромату цього цінного рослини.

  4. Через деякий час настоявся рідина проціджуємо через сито, а листочки м’яти гарненько віджимаємо. Таким чином, вийде зробити необхідний м’ятний сироп.

  5. Проціджену м’ятну рідина ставимо на вогонь і доводимо її до процесу кипіння. Потім в киплячу воду додаємо цукровий пісок і перемішуємо вміст до повного розчинення цукру. Після варимо сироп близько п’ятнадцяти хвилин на повільному вогні, але при цьому регулярно його помішувати.

  6. Тим часом опрацюємо баночку з кришкою, простерилізувавши їх над киплячою водою. Готовий м’ятний сироп розливають в підготовлену баночку і герметично закриваємо її кришкою. У домашніх умовах зберігати таку цілющу заготовку з м’яти дозволяється при кімнатній температурі, але коли цінна баночка вперше відкриється, то подальше її зберігання допустимо тільки в холодильнику.

  7. На цьому все приготування завершені. В результаті нам вдалося заготовити найцінніший сироп з м’яти на зиму.

    Смачного!