Сироп з шипшини – рецепт з фото, як зробити в домашніх умовах

опис

Сироп з шипшини – це не тільки неймовірно смачно, але й дуже корисно. Мало хто не знає про корисні якості шипшини, але про всяк випадок ми нагадаємо. Ця чудова ягода нормалізує кровоносне тиск, підтримує в тонусі роботу серця, виводить з організму важкі метали і має приголомшливі заспокійливими якостями. Крім цього, шипшина захищає від застуд, та й просто в якості профілактики відвар з шипшини рекомендований все людям. Зрозуміло, дозування такого відвару для дітей і дорослих різні. Надлишок навіть самого корисного продукту може завдати організму шкоди.

Однак, відвар з шипшини – не самий смачний і привабливий напій. Вихід з даної ситуації існує. У представленому нижче покроковому фото рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати одночасно смачний і корисний сироп з сушеної шипшини з додаванням лимона. Привабливим буде не тільки солодкий смак, але також насичений аромат з дещицею цитруса і дуже ніжний прозоро-рожевий колір зимової заготовки. Як вже було зазначено раніше, застосування такого сиропу з шипшини має бути строго контрольованим, навіть якщо дітям таке частування сподобається дуже сильно. Приступимо до заготівлі на зиму смачного і ароматного сиропу з шипшини в домашніх умовах.

складові

шипшина

(Сушений, 200 г)

вода

(1 л)

Цукровий пісок

(150 г)

лимон

(1 шт.)

кроки

  1. Для приготування такого сиропу нам знадобиться сушену шипшину. До слова, його ви також можете самостійно висушити в домашніх умовах дуже просто. Крім шипшини також підготуємо і інші необхідні нам інгредієнти.

  2. Безсумнівний плюс самостійного висушування шипшини полягає в тому, що в такому разі його навіть мити не доведеться перед подальшим приготуванням. У будь-якому іншому випадку висушені ягоди потрібно добре промити в холодно воді, а потім ще на 5-10 хвилин залишити розмочуватися.

  3. Воду зливаємо, а ягодам шипшини даємо можливість самостійно висохнути при кімнатній температурі. Підготовлені ягоди відправляємо в невелику емальовану каструлю. Не зайвими в такому сиропі будуть і легкі аромати бадьяна і кориці, але тільки в тому випадку, якщо запах подібних спецій вам до смаку.

  4. На цьому етапі засипаємо в каструлю з ягодами шипшини вказану кількість цукрового піску. До слова, його кількість ви можете регулювати самостійно. У такому випадку варто пам’ятати, що недостатня кількість цукру згубно позначиться на збереження готового продукту.

  5. Лимон ретельно промиваємо і розрізаємо строго навпіл. З однієї половинки лимона акуратно безпосередньо в каструлю вичавлюємо максимум соку, другу ж просто кладемо до решти інгредієнтів в цілому вигляді.

  6. Тепер залишилося залити інгредієнти чистою холодною водою в тому обсязі, що зазначений в інгредієнтах. Під закритою кришкою доводимо воду до кипіння і готуємо сироп протягом 15-20 хвилин на середньому вогні.

  7. За вказаний проміжок часу вода злегка зменшиться в обсязі і придбає рожевий відтінок так, як показано на фото. Ви за бажанням можете поварити сироп ще до потрібно вам густоти або процідити і вже починати розливати його по заздалегідь стерилізованих банках.

  8. Закручуємо кришки на пляшках або банках з готовим напоєм, вішаємо етикетку з назвою і датою, а потім відправляємо на зберігання в темне і прохолодне місце. Тепер ви знаєте, як зробити корисний домашній сироп шипшини на зиму.

    Смачного!